Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCheesecake
Albert logoAlbert logo
  • Cheesecake

Cheesecake

Cheesecake
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Americká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Sušenky máslové 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Lučina 600 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr moučkový 125 g
  • Jahody 400 g
  • Máslo 100 g
  • Sušenky máslové 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Lučina 600 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr moučkový 125 g
  • Jahody 400 g
  • Máslo 100 g

Příprava

1
Dortovou formu o průměru 23 centimetrů vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Potom nasypu sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkám. Drobky nasypu do mísy, zaliju rozpuštěným máslem a dobře promíchám. Vláčnou hmotu rozprostřu do formy, rovnoměrně uhladím obrácenou lžící a dám na hodinu chladit do ledničky.
2
Vanilkovou tobolku podélně rozříznu, na silnějším konci přidržím a nožem z ní vyškrabu dřeň.
3
Vanilkovou dřeň, žervé a 100 g moučkového cukru vyšlehám v míse do hladkého krému. V jiné míse ušlehám šlehačku a vmíchám ji do krému ze žervé. Krém vliju na sušenkový základ a obrácenou lžící uhladím. Formu dám na noc do ledničky.
4
Půl hodiny před podáváním dortu vyndám formu z ledničky. Postavím ji na širší konzervu, uvolním boční stenu formy a stáhnu dolu. Pak odstraním dno formy i pečicí papír a dort přenesu na servírovací tác. Polovinu jahod s 25 g cukru a lžící vody rozmixuju tyčovým mixérem a směs propasíruju přes síto. Dort ozdobím zbylými jahodami a na ně naliji jahodové pyré. A je hotovo.
1
Dortovou formu o průměru 23 centimetrů vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Potom nasypu sušenky do igelitového sáčku a válečkem je rozmačkám. Drobky nasypu do mísy, zaliju rozpuštěným máslem a dobře promíchám. Vláčnou hmotu rozprostřu do formy, rovnoměrně uhladím obrácenou lžící a dám na hodinu chladit do ledničky.
2
Vanilkovou tobolku podélně rozříznu, na silnějším konci přidržím a nožem z ní vyškrabu dřeň.
3
Vanilkovou dřeň, žervé a 100 g moučkového cukru vyšlehám v míse do hladkého krému. V jiné míse ušlehám šlehačku a vmíchám ji do krému ze žervé. Krém vliju na sušenkový základ a obrácenou lžící uhladím. Formu dám na noc do ledničky.
4
Půl hodiny před podáváním dortu vyndám formu z ledničky. Postavím ji na širší konzervu, uvolním boční stenu formy a stáhnu dolu. Pak odstraním dno formy i pečicí papír a dort přenesu na servírovací tác. Polovinu jahod s 25 g cukru a lžící vody rozmixuju tyčovým mixérem a směs propasíruju přes síto. Dort ozdobím zbylými jahodami a na ně naliji jahodové pyré. A je hotovo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Cheesecake má samozřejmě desítky variant, jak a čím ho zdobit a plnit. Jahody dobře nahradí voňavé maliny nebo čerstvé borůvky. Ovoce můžete přidat i do těsta.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.