
Červená bábovka z řepy
Postup přípravy
1. Dobře omytý grapefruit nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Řepu oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z ní šťávu do malé misky. Mandle rozmixujte najemno.
2. Do mixéru vložte grapefruit, vejce, třtinový cukr a olej a rozmixujte na pastu. V míse smíchejte prosátou mouku, rozmixované mandle a prášek do pečiva. Přilijte pomerančovou pastu a dobře promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou řepu a spojte do těsta. Vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3. Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou a 2 lžičky řepné šťávy. Hustotu polevy upravte přidáním cukru nebo řepné šťávy tak, aby se vám dobře nanášela a nestékala z povrchu bábovky.
Pomohl vám recept?
11hodnocení2
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod