Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Červená bábovka z řepy

Červená bábovka z řepy

Ingredience

½ grapefruitu
200 g červené řepy
250 g mandlí natural
2 vejce
200 g třtinového cukru
125 ml olivového oleje
375 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
20 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy

1. Dobře omytý grapefruit nakrájejte i s kůrou na malé kousky. Řepu oloupejte, nahrubo nastrouhejte a vymačkejte z ní šťávu do malé misky. Mandle rozmixujte najemno.

2. Do mixéru vložte grapefruit, vejce, třtinový cukr a olej a rozmixujte na pastu. V míse smíchejte prosátou mouku, rozmixované mandle a prášek do pečiva. Přilijte pomerančovou pastu a dobře promíchejte. Nakonec přidejte nastrouhanou řepu a spojte do těsta. Vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

3. Na polevu smíchejte moučkový cukr, citronovou a 2 lžičky řepné šťávy. Hustotu polevy upravte přidáním cukru nebo řepné šťávy tak, aby se vám dobře nanášela a nestékala z povrchu bábovky.

Pomohl vám recept?
11hodnocení2

Další videorecepty