Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cavatappi à la arrabbiata

Cavatappi à la arrabbiata

Omáčka arrabbiata je pikantnější verze marinary. Říká se, že vznikla z pomsty italské ženy svému manželovi. Aby ho potrestala, přidala do omáčky více česneku a k tomu ostré chilli.

Ingredience

6 lžic olivového oleje
1 červená chilli paprička
1 žlutá chilli paprička
3 stroužky česneku
1 lžíce sušené bazalky
800 g krájených loupaných rajčat
140 g rajského protlaku
sůl, pepř
500 g těstovin cavatappi Albert
1 hrst petrželky

Postup přípravy

1.Na mírném ohni rozehřejte v pánvi olej. Vsypte nadrobno pokrájené chilli a plátky oloupaného česneku. Restujte 1 minutu a vsypte bazalku. Promíchejte.

2.Přidejte rajčata, konzervy vypláchněte trochou vody a přilijte do pánve. Přidejte protlak, osolte a opepřete. Vařte na mírném ohni 15 minut.

3.Mezitím uvařte těstoviny dle návodu na obalu al dente. Odeberte 1 naběračku vody z těstovin a vmíchejte ji do omáčky. Zbytek těstovin sceďte a přidejte k omáčce.

4.Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty