
Cavatappi à la arrabbiata
Omáčka arrabbiata je pikantnější verze marinary. Říká se, že vznikla z pomsty italské ženy svému manželovi. Aby ho potrestala, přidala do omáčky více česneku a k tomu ostré chilli.
Postup přípravy
1.Na mírném ohni rozehřejte v pánvi olej. Vsypte nadrobno pokrájené chilli a plátky oloupaného česneku. Restujte 1 minutu a vsypte bazalku. Promíchejte.
2.Přidejte rajčata, konzervy vypláchněte trochou vody a přilijte do pánve. Přidejte protlak, osolte a opepřete. Vařte na mírném ohni 15 minut.
3.Mezitím uvařte těstoviny dle návodu na obalu al dente. Odeberte 1 naběračku vody z těstovin a vmíchejte ji do omáčky. Zbytek těstovin sceďte a přidejte k omáčce.
4.Podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželkou.
Pomohl vám recept?
9hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod