
Čarodějná jablka v karamelu
Postup přípravy
1. Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.
2. Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.
3. Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod