Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Čarodějná jablka v karamelu

Další recepty a články

Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného...
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se...
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové...
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky

Čarodějná jablka v karamelu

Co budete potřebovat

4 velká červená jablka
250 g cukru krystalu
125 ml vody
1 citron
1 arch pečicího papíru

Jak na to?

1. Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.

2. Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.

3. Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čarodějná jablka v karamelu

Dezert Velmi snadné Chuťovky Táborák Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 21_04 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 velká červená jablka
250 g cukru krystalu
125 ml vody
1 citron
1 arch pečicího papíru

Jak na to?

1. Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.

2. Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.

3. Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky

Inspirujte se podobnými recepty