Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 velká červená jablka
250 g cukru krystalu
125 ml vody
1 citron
1 arch pečicího papíru

Postup přípravy

1. Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.

2. Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.

3. Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty