×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Caponata

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Caponata

Co budete potřebovat

2 velké lilky
sůl
olivový olej
1 červená cibule
2 až 3 stroužky česneku
2 lžíce vinného octa
2 lžíce kaparů
hrst zelených oliv
hrst cherry rajčat
čerstvě mletý pepř
hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Caponata

Hlavní chod Velmi snadné Italská Veganské Vegetariánské Bez laktózy Lilek - fialový král , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (11)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 velké lilky
sůl
olivový olej
1 červená cibule
2 až 3 stroužky česneku
2 lžíce vinného octa
2 lžíce kaparů
hrst zelených oliv
hrst cherry rajčat
čerstvě mletý pepř
hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019