×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Caponata

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Caponata

Co budete potřebovat

2 velké lilky
sůl
olivový olej
1 červená cibule
2 až 3 stroužky česneku
2 lžíce vinného octa
2 lžíce kaparů
hrst zelených oliv
hrst cherry rajčat
čerstvě mletý pepř
hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Caponata

Hlavní chod Velmi snadné Italská Veganské Vegetariánské Bez laktózy Lilek - fialový král , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (11)

Co budete potřebovat

2 velké lilky
sůl
olivový olej
1 červená cibule
2 až 3 stroužky česneku
2 lžíce vinného octa
2 lžíce kaparů
hrst zelených oliv
hrst cherry rajčat
čerstvě mletý pepř
hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty