
Capirotada – mexická velikonoční žemlovka
Tradiční mexický pokrm, který se konzumuje během čtyřicetidenního velikonočního půstu. Připravuje se také na Velký pátek.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Mexická
Vegetariánské
Velikonoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Cukr hnědý 150 g
- Skořice celá 3 ks
- Hřebíček 5 ks
- Pekanové ořechy 1 hrs.
- Bageta francouzská 1 ks
- Tvaroh měkký v kostce 200 g
- Směs sušeného ovoce 1 hrs.
- Mandle plátky 2 plž
- Cukrářské zdobení 1 plž
- Máslo 50 g
- Cukr hnědý 150 g
- Skořice celá 3 ks
- Hřebíček 5 ks
- Pekanové ořechy 1 hrs.
- Bageta francouzská 1 ks
- Tvaroh měkký v kostce 200 g
- Směs sušeného ovoce 1 hrs.
- Mandle plátky 2 plž
- Cukrářské zdobení 1 plž
Příprava
- 1Do hrnce nalijte 750 ml vody, přidejte cukr a koření a 25 minut vařte. Potom zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit další dvě hodiny do zhoustnutí. Vylovte koření a nechte sirup vychladnout.
- 2Předehřejte troubu na 180 °C.
- 3Bagetu nakrájejte na plátky a po obou stranách namažte máslem. Rozložte na plech a dejte na 5–10 minut opéct do trouby. Poté nechte vychladnout.
- 4Dno zapékací formy vymažte máslem a dejte na něj jednu vrstvu opečené bagety. Posypte nakrájenými sušenými plody a ořechy a zalijte sirupem. Nechte čtvrt hodiny vsáknout a potřete polovinou tvarohu. Poté následuje vrstva pečiva a celý postup se opakuje, opět s čtvrthodinovou pauzou. Jako poslední vrstvu dejte opečenou bagetu, rozinky a ořechy a zalijte sirupem. Zakryjte alobalem a nechte zhruba půl hodiny odpočinout.
- 5Zakrytou misku vložte do trouby a pečte 40 minut. Na posledních 15 minut pečení sejměte alobal. Upečenou capirotadu před podáváním posypte mandlovými plátky a cukrářským zdobením.
- 1Do hrnce nalijte 750 ml vody, přidejte cukr a koření a 25 minut vařte. Potom zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit další dvě hodiny do zhoustnutí. Vylovte koření a nechte sirup vychladnout.
- 2Předehřejte troubu na 180 °C.
- 3Bagetu nakrájejte na plátky a po obou stranách namažte máslem. Rozložte na plech a dejte na 5–10 minut opéct do trouby. Poté nechte vychladnout.
- 4Dno zapékací formy vymažte máslem a dejte na něj jednu vrstvu opečené bagety. Posypte nakrájenými sušenými plody a ořechy a zalijte sirupem. Nechte čtvrt hodiny vsáknout a potřete polovinou tvarohu. Poté následuje vrstva pečiva a celý postup se opakuje, opět s čtvrthodinovou pauzou. Jako poslední vrstvu dejte opečenou bagetu, rozinky a ořechy a zalijte sirupem. Zakryjte alobalem a nechte zhruba půl hodiny odpočinout.
- 5Zakrytou misku vložte do trouby a pečte 40 minut. Na posledních 15 minut pečení sejměte alobal. Upečenou capirotadu před podáváním posypte mandlovými plátky a cukrářským zdobením.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.