Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCapirotada – mexická velikonoční žemlovka
Albert logoAlbert logo
  • Capirotada – mexická velikonoční žemlovka

Capirotada – mexická velikonoční žemlovka

Tradiční mexický pokrm, který se konzumuje během čtyřicetidenního velikonočního půstu. Připravuje se také na Velký pátek.
Capirotada – mexická velikonoční žemlovka
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Mexická
Vegetariánské
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Cukr hnědý 150 g
  • Skořice celá 3 ks
  • Hřebíček 5 ks
  • Pekanové ořechy 1 hrs.
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 200 g
  • Směs sušeného ovoce 1 hrs.
  • Mandle plátky 2 plž
  • Cukrářské zdobení 1 plž
  • Máslo 50 g
  • Cukr hnědý 150 g
  • Skořice celá 3 ks
  • Hřebíček 5 ks
  • Pekanové ořechy 1 hrs.
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 200 g
  • Směs sušeného ovoce 1 hrs.
  • Mandle plátky 2 plž
  • Cukrářské zdobení 1 plž

Příprava

1
Do hrnce nalijte 750 ml vody, přidejte cukr a koření a 25 minut vařte. Potom zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit další dvě hodiny do zhoustnutí. Vylovte koření a nechte sirup vychladnout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Bagetu nakrájejte na plátky a po obou stranách namažte máslem. Rozložte na plech a dejte na 5–10 minut opéct do trouby. Poté nechte vychladnout.
4
Dno zapékací formy vymažte máslem a dejte na něj jednu vrstvu opečené bagety. Posypte nakrájenými sušenými plody a ořechy a zalijte sirupem. Nechte čtvrt hodiny vsáknout a potřete polovinou tvarohu. Poté následuje vrstva pečiva a celý postup se opakuje, opět s čtvrthodinovou pauzou. Jako poslední vrstvu dejte opečenou bagetu, rozinky a ořechy a zalijte sirupem. Zakryjte alobalem a nechte zhruba půl hodiny odpočinout.
5
Zakrytou misku vložte do trouby a pečte 40 minut. Na posledních 15 minut pečení sejměte alobal. Upečenou capirotadu před podáváním posypte mandlovými plátky a cukrářským zdobením.
1
Do hrnce nalijte 750 ml vody, přidejte cukr a koření a 25 minut vařte. Potom zakryjte hrnec pokličkou a nechte vařit další dvě hodiny do zhoustnutí. Vylovte koření a nechte sirup vychladnout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Bagetu nakrájejte na plátky a po obou stranách namažte máslem. Rozložte na plech a dejte na 5–10 minut opéct do trouby. Poté nechte vychladnout.
4
Dno zapékací formy vymažte máslem a dejte na něj jednu vrstvu opečené bagety. Posypte nakrájenými sušenými plody a ořechy a zalijte sirupem. Nechte čtvrt hodiny vsáknout a potřete polovinou tvarohu. Poté následuje vrstva pečiva a celý postup se opakuje, opět s čtvrthodinovou pauzou. Jako poslední vrstvu dejte opečenou bagetu, rozinky a ořechy a zalijte sirupem. Zakryjte alobalem a nechte zhruba půl hodiny odpočinout.
5
Zakrytou misku vložte do trouby a pečte 40 minut. Na posledních 15 minut pečení sejměte alobal. Upečenou capirotadu před podáváním posypte mandlovými plátky a cukrářským zdobením.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.