
Bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Bílé víno suché 20 ml
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Olej slunečnicový 3 plž
- Bazalka čerstvá 2 hrs.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Kuře celé 1 ks
- Sůl 750 g
- Cibule červená 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Petržel 1 ks
- Bílé víno suché 20 ml
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Olej slunečnicový 3 plž
- Bazalka čerstvá 2 hrs.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Kuře celé 1 ks
- Sůl 750 g
- Cibule červená 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Petržel 1 ks
Příprava
- 1V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.
- 1V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.