Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
150 g zelené čočky
2 stroužky česneku
300 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
3 hrsti čerstvé petrželky
3 hrst čerstvé pažitky
4 jarní cibulky
mořská sůl
200 g růžičkové kapusty
1 citron
10 g dijonské hořčice
1 lžíce javorového sirupu

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte oloupanou, najemno nakrájenou 1⁄2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno nasekaný česnek a za stálého míchání restujte 5 minut. Podlijte vodou, vsypte rozdrobený bujón a vařte odkryté 20 minut než se voda vyvaří.

2. Po uvaření odstavte z ohně a vmíchejte najemno nasekanou petrželku, 2 hrsti nasekané pažitky, kolečka 2 jarních cibulek a sůl. Nechte stranou vychladnout.

3. Ve větším hrnci rozehřejte zbylý olej, vsypte očištěné půlky růžičkové kapusty, kolečka bílé části jarních cibulek a sůl. Restujte na mírném ohni za stálého míchání 4 minuty. Poté přidejte šťávu z citronu. Na ohni nízké intenzity povařte ještě dalších 5 minut. Nechte lehce zchladnout. Promíchejte s bylinkovou čočkou.

4. V jiné, menší misce vyšlehejte hořčici s javorovým sirupem a touto směsí pokapejte čočkový salát. Ozdobte kolečky z druhé půlky cibule a zbylou pažitkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty