Bůčková roláda pečená na bramborách
Ingredience
1 | hotová bůčková roláda |
4 | stroužky česneku, na plátky |
pár snítek rozmarýnu | |
pár snítek tymiánu | |
2 kg | brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka |
2 | cibule, nakrájené na osminky |
600 ml | kuřecího vývaru |
50 g | másla + na vymazání |
Postup přípravy
Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.
1) Troubu předehřejte na 190 °C.
2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.
3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.
4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.
5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.
6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY