×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bůčková roláda pečená na bramborách

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Bůčková roláda pečená na bramborách

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůčková roláda pečená na bramborách

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty