×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bůčková roláda pečená na bramborách

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Bůčková roláda pečená na bramborách

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůčková roláda pečená na bramborách

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty