×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bůčková roláda pečená na bramborách

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Bůčková roláda pečená na bramborách

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůčková roláda pečená na bramborách

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Rozmarýn , Tymián Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Na posledních 30 minut pekáč odklopte, aby brambory i maso zezlátly.

Co budete potřebovat

1 hotová bůčková roláda
4 stroužky česneku, na plátky
pár snítek rozmarýnu
pár snítek tymiánu
2 kg brambor, oloupaných, nakrájených na tenká kolečka
2 cibule, nakrájené na osminky
600 ml kuřecího vývaru
50 g másla + na vymazání

Jak na to?

Připravte si pro jednou také něco z české kuchyně. Například bůčková roláda pečená na bramborách se hodí ideálně na nedělní oběd.

1) Troubu předehřejte na 190 °C.

2) Bůčkovou roládu vybalte a ze všech stran do ní udělejte malé zářezy.

3) Do každého dejte plátek česneku (použijte asi dva stroužky), kousek rozmarýnu a tymiánu.

4) Brambory nakrájejte na tenká kolečka a jedno vedle druhého (a mírně přes sebe) je vyskládejte do máslem vymazané zapékací mísy.

5) Navrch rozložte cibuli, zbylé plátky česneku a bylinky.

6) V rendlíku zahřejte vývar společně s máslem, a pak směsí přelijte brambory, navrch položte roládu a přikryté alobalem pečte asi 2 až 2 a půl hodiny.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.