×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Buchtičky se šodó
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Sladká jídla ,

Buchtičky se šodó

Co budu potřebovat

25 g droždí
60 g krupicového cukru
200 ml mléka
500 g hladké mouky
sůl
2 vejce
100 ml slunečnicového oleje
Na žloutkový krém:
2 vanilkové lusky
700 ml plnotučného mléka
50 ml smetany
60 g krupicového cukru
1–2 lžíce škrobu
6 žloutků

Jak na to?

Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, vejci, olejem a kváskem. Přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto. Nechte ho pětačtyřicet minut kynout, aby zdvojnásobilo objem. Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte na malé kousky, z každého vyválejte kuličku (buchtičku). Každou důkladně potřete rozpuštěným máslem a skládejte do pekáčku. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak buchtičky upečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím uvařte krém. Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich zrníčka. Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka a na vypnuté plotýn­ce nechte asi čtvrt hodiny stát. Kastrol s ochuceným mlékem postavte na vodní lázeň. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně je zašlehávejte do horkého, nikoli však vroucího mléka, aby se žloutky nesrazily. Upečené buchtičky rozdělte na talíře a zalijte teplým vanilkovým krémem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

    Sladká jídla 30 minut
  • Vafle s tvarohem a ovocem

    Sladká jídla 15 minut
  • Tvarohové jahodové knedlíky

    Sladká jídla 30 minut