Buchtičky se šodó
Co budete potřebovat
Jak na to?
Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, vejci, olejem a kváskem. Přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto. Nechte ho pětačtyřicet minut kynout, aby zdvojnásobilo objem. Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte na malé kousky, z každého vyválejte kuličku (buchtičku). Každou důkladně potřete rozpuštěným máslem a skládejte do pekáčku. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak buchtičky upečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím uvařte krém. Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich zrníčka. Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka a na vypnuté plotýnce nechte asi čtvrt hodiny stát. Kastrol s ochuceným mlékem postavte na vodní lázeň. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně je zašlehávejte do horkého, nikoli však vroucího mléka, aby se žloutky nesrazily. Upečené buchtičky rozdělte na talíře a zalijte teplým vanilkovým krémem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Buchtičky se šodó
Co budete potřebovat
Jak na to?
Droždí, lžíci cukru, čtyři lžíce mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Prosátou mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, vejci, olejem a kváskem. Přidejte zbývající mléko a vypracujte těsto. Nechte ho pětačtyřicet minut kynout, aby zdvojnásobilo objem. Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte na čtyři části a rozválejte na válečky. Ty pokrájejte na malé kousky, z každého vyválejte kuličku (buchtičku). Každou důkladně potřete rozpuštěným máslem a skládejte do pekáčku. Nechte v teple asi půl hodiny kynout, pak buchtičky upečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím uvařte krém. Vanilkové lusky podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z nich zrníčka. Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka a na vypnuté plotýnce nechte asi čtvrt hodiny stát. Kastrol s ochuceným mlékem postavte na vodní lázeň. Žloutky rozmíchejte se zbytkem cukru a postupně je zašlehávejte do horkého, nikoli však vroucího mléka, aby se žloutky nesrazily. Upečené buchtičky rozdělte na talíře a zalijte teplým vanilkovým krémem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio