Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g čokolády
100 g hladké mouky
35 g kakaa holandského typu
½ lžičky soli
150 g másla + na plech
5 velkých vajec
200 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na krém a čokoládovou krajku
400g sklenice světlého lískooříškového krému nebo jemného burákového másla
150 g tmavé čokolády, nasekané

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vysokým okrajem (20 × 30 cm) vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a sůl. V jiné misce elektrickými metlami prošlehejte máslo, vejce, cukr a extrakt na nadýchaný krém. Přidejte zchladlou čokoládovou směs, těsto promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 30 minut.
Brownie vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Oříškový krém či burákové máslo zahřejte v rendlíku, rozetřete ho na brownie a dejte na hodinu do lednice.
Na čokoládovou krajku nalámejte do rendlíku tmavou čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. Na pečicí papír si narýsujte obdélník, který odpovídá velikosti upečeného brownie, a položte ho na vál. Rozpuštěnou čokoládou pomocí cukrářského sáčku s tenkou špičkou do narýsovaného obdélníku „namalujte“ krajku. Opatrně ji i s podložkou přesuňte do lednice a nechte hodinu zatuhnout. Brownie i krajku vyndejte z lednice a krajku opatrně pomocí velkých špachtlí podeberte a přesuňte na brownie. Krájejte nožem namočeným v horké vodě. Čokoládovou krajku můžete „kreslit“ i přímo na rozetřený krém.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty