×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Brownies s čokoládovou krajkou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Brownies s čokoládovou krajkou

Co budete potřebovat

300 g čokolády
100 g hladké mouky
35 g kakaa holandského typu
½ lžičky soli
150 g másla + na plech
5 velkých vajec
200 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na krém a čokoládovou krajku
400g sklenice světlého lískooříškového krému nebo jemného burákového másla
150 g tmavé čokolády, nasekané

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vysokým okrajem (20 × 30 cm) vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a sůl. V jiné misce elektrickými metlami prošlehejte máslo, vejce, cukr a extrakt na nadýchaný krém. Přidejte zchladlou čokoládovou směs, těsto promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 30 minut.
Brownie vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Oříškový krém či burákové máslo zahřejte v rendlíku, rozetřete ho na brownie a dejte na hodinu do lednice.
Na čokoládovou krajku nalámejte do rendlíku tmavou čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. Na pečicí papír si narýsujte obdélník, který odpovídá velikosti upečeného brownie, a položte ho na vál. Rozpuštěnou čokoládou pomocí cukrářského sáčku s tenkou špičkou do narýsovaného obdélníku „namalujte“ krajku. Opatrně ji i s podložkou přesuňte do lednice a nechte hodinu zatuhnout. Brownie i krajku vyndejte z lednice a krajku opatrně pomocí velkých špachtlí podeberte a přesuňte na brownie. Krájejte nožem namočeným v horké vodě. Čokoládovou krajku můžete „kreslit“ i přímo na rozetřený krém.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brownies s čokoládovou krajkou

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

300 g čokolády
100 g hladké mouky
35 g kakaa holandského typu
½ lžičky soli
150 g másla + na plech
5 velkých vajec
200 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
Na krém a čokoládovou krajku
400g sklenice světlého lískooříškového krému nebo jemného burákového másla
150 g tmavé čokolády, nasekané

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech s vysokým okrajem (20 × 30 cm) vytřete máslem a vyložte pečicím papírem. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Vmíchejte mouku, kakao a sůl. V jiné misce elektrickými metlami prošlehejte máslo, vejce, cukr a extrakt na nadýchaný krém. Přidejte zchladlou čokoládovou směs, těsto promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 30 minut.
Brownie vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Oříškový krém či burákové máslo zahřejte v rendlíku, rozetřete ho na brownie a dejte na hodinu do lednice.
Na čokoládovou krajku nalámejte do rendlíku tmavou čokoládu a ve vodní lázni ji rozpusťte. Na pečicí papír si narýsujte obdélník, který odpovídá velikosti upečeného brownie, a položte ho na vál. Rozpuštěnou čokoládou pomocí cukrářského sáčku s tenkou špičkou do narýsovaného obdélníku „namalujte“ krajku. Opatrně ji i s podložkou přesuňte do lednice a nechte hodinu zatuhnout. Brownie i krajku vyndejte z lednice a krajku opatrně pomocí velkých špachtlí podeberte a přesuňte na brownie. Krájejte nožem namočeným v horké vodě. Čokoládovou krajku můžete „kreslit“ i přímo na rozetřený krém.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty