Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100–120 g hořké čokolády
2 lžíce másla
200 g krupicového cukru
1 vejce + 1 bílek
70 g švestkových povidel
1/2 lžička soli
100 g hladké mouky
40 g holandského kakaa

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte dno i boky čtvercového pekáčku o hraně asi 20 cm. Do malého rendlíku nalámejte čokoládu, přidejte máslo a zahřívejte ve vodní lázni, abyste získali hladký krém. Nechte lehce zchladnout, pak přimíchejte cukr, vejce i bílek, švestková povidla a sůl. Mouku smíchejte s kakaem, aby ve směsi nebyly žádné hrudky, a pak sypkou směs přidejte k mokré. Těsto přelijte do vymazané formy a pečte asi 30 minut.

Pomohl vám recept?
35hodnocení4

Další videorecepty