Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 broskve
½ pomeranče
2 lžíce medu
1 lžička skořice
½ lžičky mletého sušeného
zázvoru
1 špetka soli
75 g másla
100 g celozrnné mouky
100 g ovesných vloček
50 g loupaných plátků mandlí
75 g třtinového cukru
150 g smetanové zmrzliny

Postup přípravy

1. Broskve nakrájejte na kousky a promíchejte s pomerančovou šťávou, medem, skořicí, zázvorem a špetkou soli.
2. Rozdělte do 4 zapékacích misek o průměru 10 cm a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 minut.
3. Smíchejte změklé máslo s moukou, vločkami, mandlemi a cukrem. Směsí zasypte upečené ovoce.
4. Pečte dalších 25 minut. Podávejte s kopečkem smetanové zmrzliny.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty