1
Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.
2
Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny broskví.
3
Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.
1
Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.
2
Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny broskví.
3
Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.