Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií AQ
150 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 žloutek
200 ml vína Muscat Ottonel
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.

1. Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny
broskví.

2. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty