×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Broskve zapečené se skořicí a mandlemi

Další recepty a články

Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Meruňkovo-jogurtová terina
Meruňkovo-jogurtová...
Meruňkovo-jogurtová terina
Meruňkovo-jogurtová terina
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...

Broskve zapečené se skořicí a mandlemi

Co budete potřebovat

6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií AQ
150 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 žloutek
200 ml vína Muscat Ottonel
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.

1. Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny
broskví.

2. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Broskve zapečené se skořicí a mandlemi

Dezert Velmi snadné Řecká Zapékání
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií AQ
150 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 žloutek
200 ml vína Muscat Ottonel
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Příprava 20 min. Vaření a pečení 30 min.

1. Broskve omyjte, přepulte a vyndejte z nich pecku, případně odkrojte nehezké nebo poškozené části. Jamku po pecce ještě lehce zvětšete. Mandle a pistácie semelte nebo rozmixujte, přidejte k nim cukr, skořici a pak i žloutek a rozmíchejte do nádivky. Tou potom naplňte až přeplňte poloviny
broskví.

2. Víno přelijte do rendlíku, přidejte svitek skořice a krátce povařte, poté skořici vyndejte. Broskve narovnejte do mělké žáruvzdorné mísy, zalijte vínem a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte se zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Meruňkovo-jogurtová terina
Meruňkovo-jogurtová terina
Meruňkovo-jogurtová terina
Meruňkovo-jogurtová terina
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...
Broskve na grilu s řeckým...

Inspirujte se podobnými recepty