×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory plněné tuňákem
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Anglická ,

Brambory plněné tuňákem

Co budu potřebovat

4 velké brambory
olivový olej
hrubá mořská sůl
3 jarní cibulky
1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
1 kelímek bílého jogurtu
½ skleničky majonézy
1 lžička Dijonské hořčice
pár kapek citronové šťávy
sůl
pepř
svazek mixu petrželky a pažitky

Jak na to?

Brambory omyjte a řádně osušte. Pak je důkladně potřete olivovým olejem a obalte solí. Vyskládejte na mřížku a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte 1 hodinu a 15 minut. Mezitím v misce smíchejte cibulku, tuňáka, jogurt, majonézu a hořčici. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a přidejte asi polovinu bylinek. Brambory vyndejte, natrhněte vejpůl a naplňte tuňákovou směsí. Posypte bylinkami a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šunka s marmeládovou glazurou

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Frittata na anglický způsob

    Hlavní chod 30 minut