Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Brambory pečené v popelu s dresinkem

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Není nic klasičtějšího než pečené brambory v popelu. Stačí k nim připravit jednoduchý dresink a parádní večeře je hotová.

Ingredience

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Postup přípravy

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty