Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Brambory pečené v popelu s dresinkem

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
(0)
Není nic klasičtějšího než pečené brambory v popelu. Stačí k nim připravit jednoduchý dresink a parádní večeře je hotová.

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Cannelloni plněné jarní...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Carne asada rump steak s...
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata
Cavatappi à la arrabbiata

Inspirujte se podobnými recepty