×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brambory pečené v popelu s dresinkem

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným...
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem...
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým...
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek...
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
(0)
Není nic klasičtějšího než pečené brambory v popelu. Stačí k nim připravit jednoduchý dresink a parádní večeře je hotová.

Co budete potřebovat

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Inspirujte se podobnými recepty