×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Brambory pečené v popelu s dresinkem
30 minut , Velmi snadné , Grilování ,

Brambory pečené v popelu s dresinkem

Co budu potřebovat

1,5 kg salátových brambor, pečlivě omytých
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
NA DRESINK:
200 g tučné zakysané smetany nebo crème fraiche
2 lžíce hrubozrnné hořčice
velká hrst nasekaného kopru

Jak na to?

Brambory v hrnci zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 8–10 minut. Slijte je. Pokud máte rozdělaný oheň, zahrabejte brambory na okraj ohniště a nechte je 15–20 minut v horkém popelu. Na gril je přepulte, potřete olejem a grilujte dozlatova. Pokud je chcete obalit v popelu, zapalte na mřížce grilu trochu sena nebo slámy a do ohně brambory položte. Brambory pomocí kleští otáčejte, aby se ze všech stran obalily ve vzniklém popelu. Smetanu, hořčici, 60 ml vody, sůl a pepř promíchejte v misce. Brambory dejte na talíř a pokapejte je dresinkem, osolte, opepřete a posypejte koprem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Baby krůta s kaštanovou nádivkou a batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Banánové lívanečky

    Sladká jídla 15 minut
  • Banánový dort

    Sladká jídla nad 60 minut