Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g brambor
sůl
300 g majonézy AQ
1 lžíce nasekané pažitky
800 g belomasé ryby AQ
50 g másla ES
140 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva
skrojky citronu ABio

Postup přípravy

Taky vám vadí, když jsou rybí prsty nasáklé olejem? Upečte je jednoduše v troubě? K tomu jako příloha lehký bramborový salát a hostina je na světě.

Nejprve si připravte salát:
1) Oloupané, překrojené brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Sceďte je a nechte mírně zchladnout.
2) Majonézu smíchejte s pažitkou, a pak ji opatrně vmíchejte k bramborám, aby se neponičily. Dejte stranou.

A jdeme na rybí prsty:
3) Kousky ryby potřete rozpuštěným máslem, a pak je obalte ve strouhance.
4) Vyskládejte na lehce vymazaný plech a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 3 až 4 minuty.
5) Obraťte, potřete zbylým máslem a pečte další 4 minuty, aby byla ryba vevnitř hotová a strouhanka zezlátla.
6) Podávejte se salátem a skrojky citronu.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty