×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát s jablkem

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem

Bramborový salát s jablkem

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ A
2 hrsti mraženého hrášku
1 hrst baby mrkviček, mražených
1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
1 malá sklenička majonézy
3 kyselé okurky, nakrájené na drobné kostky
2 vejce, uvařená natvrdo, nakrájená na kostky
1 červené jablko, na kostky
2 lžíce láku z okurek, ohřátého
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, trvá to asi 20 minut. Ještě teplé je oloupejte, nechte vychladnout, pak je nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Hrášek a mrkev vhoďte do vroucí osolené vody a 2 minuty povařte. Pak mrkev s hráškem sceďte, v cedníku přelijte studenou vodou, mrkvičky pokrájejte a vše přidejte k bramborám. Přisypte cibuli, okurku, vejce a jablko. Průběžně solte a pepřete. Přidejte majonézu, hořčici, vlijte lák a opatrně zlehka promíchejte. Podle chuti dosolte, případně dotáhněte cukrem nebo lákem z okurek. Nechte přes noc odležet.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát s jablkem

Příloha Velmi snadné Saláty Vánoce Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)
Nejlepší do salátu je domácí majonéza. Pokud se s ní ale nechcete trápit, kupte si naši majonézu Albert Quality, která se stala vítězem dTestu!

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ A
2 hrsti mraženého hrášku
1 hrst baby mrkviček, mražených
1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
1 malá sklenička majonézy
3 kyselé okurky, nakrájené na drobné kostky
2 vejce, uvařená natvrdo, nakrájená na kostky
1 červené jablko, na kostky
2 lžíce láku z okurek, ohřátého
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, trvá to asi 20 minut. Ještě teplé je oloupejte, nechte vychladnout, pak je nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Hrášek a mrkev vhoďte do vroucí osolené vody a 2 minuty povařte. Pak mrkev s hráškem sceďte, v cedníku přelijte studenou vodou, mrkvičky pokrájejte a vše přidejte k bramborám. Přisypte cibuli, okurku, vejce a jablko. Průběžně solte a pepřete. Přidejte majonézu, hořčici, vlijte lák a opatrně zlehka promíchejte. Podle chuti dosolte, případně dotáhněte cukrem nebo lákem z okurek. Nechte přes noc odležet.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem

Inspirujte se podobnými recepty