×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborový salát

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát

Bramborový salát

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ A
2 hrsti mraženého hrášku
1 hrst baby mrkviček, mražených
1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
1 malá sklenička majonézy
3 kyselé okurky, nakrájené na drobné kostky
2 vejce, uvařená natvrdo, nakrájená na kostky
1 červené jablko, na kostky
2 lžíce láku z okurek, ohřátého
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, trvá to asi 20 minut. Ještě teplé je oloupejte, nechte vychladnout, pak je nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Hrášek a mrkev vhoďte do vroucí osolené vody a 2 minuty povařte. Pak mrkev s hráškem sceďte, v cedníku přelijte studenou vodou, mrkvičky pokrájejte a vše přidejte k bramborám. Přisypte cibuli, okurku, vejce a jablko. Průběžně solte a pepřete. Přidejte majonézu, hořčici, vlijte lák a opatrně zlehka promíchejte. Podle chuti dosolte, případně dotáhněte cukrem nebo lákem z okurek. Nechte přes noc odležet.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát

Příloha Velmi snadné Saláty Vánoce Magazín 12/2016
Průměrné hodnocení 4 (2)
Nejlepší do salátu je domácí majonéza. Pokud se s ní ale nechcete trápit, kupte si naši majonézu Albert Quality, která se stala vítězem dTestu!

Co budete potřebovat

1 kg brambor, varný typ A
2 hrsti mraženého hrášku
1 hrst baby mrkviček, mražených
1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
1 malá sklenička majonézy
3 kyselé okurky, nakrájené na drobné kostky
2 vejce, uvařená natvrdo, nakrájená na kostky
1 červené jablko, na kostky
2 lžíce láku z okurek, ohřátého
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce doměkka, trvá to asi 20 minut. Ještě teplé je oloupejte, nechte vychladnout, pak je nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Hrášek a mrkev vhoďte do vroucí osolené vody a 2 minuty povařte. Pak mrkev s hráškem sceďte, v cedníku přelijte studenou vodou, mrkvičky pokrájejte a vše přidejte k bramborám. Přisypte cibuli, okurku, vejce a jablko. Průběžně solte a pepřete. Přidejte majonézu, hořčici, vlijte lák a opatrně zlehka promíchejte. Podle chuti dosolte, případně dotáhněte cukrem nebo lákem z okurek. Nechte přes noc odležet.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát

Inspirujte se podobnými recepty