×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí bramborový chléb s pecorinem

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Domácí bramborový chléb s pecorinem

Tip do kuchyně

 

Správně upečený chléb zní při zaťukání zespodu dutě.

Co budete potřebovat

2 brambory, vařené bez slupky a se snítkou
rozmarýnu, vychladlé + uschovaná voda z vaření
1 kostka čerstvého droždí
1 lžička + 2 rovné lžíce krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla + 60 ml olivového oleje
2 vejce
2 lžičky soli + 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
160 g sýra pecorino – Pecorino Romano 47%
bloček, nastrouhaného najemno
500 g hladké mouky

Jak na to?

Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.

1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.

2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.

3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.

4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.

5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.

6) Předehřejte troubu na 180 °C.

7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.

8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.

9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bramborový chléb s pecorinem

Příloha Snadné Italská Pečení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 3.9 (10)

Tip do kuchyně

 

Správně upečený chléb zní při zaťukání zespodu dutě.

Co budete potřebovat

2 brambory, vařené bez slupky a se snítkou
rozmarýnu, vychladlé + uschovaná voda z vaření
1 kostka čerstvého droždí
1 lžička + 2 rovné lžíce krupicového cukru
100 g rozpuštěného másla + 60 ml olivového oleje
2 vejce
2 lžičky soli + 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
160 g sýra pecorino – Pecorino Romano 47%
bloček, nastrouhaného najemno
500 g hladké mouky

Jak na to?

Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.

1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.

2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.

3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.

4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.

5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.

6) Předehřejte troubu na 180 °C.

7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.

8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.

9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí
Focaccia se šalvejí

Inspirujte se podobnými recepty