Další recepty a články


Domácí bramborový chléb s pecorinem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.
1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.
2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.
3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.
4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.
5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.
6) Předehřejte troubu na 180 °C.
7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.
8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.
9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí bramborový chléb s pecorinem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.
1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.
2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.
3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.
4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.
5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.
6) Předehřejte troubu na 180 °C.
7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.
8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.
9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio