Domácí bramborový chléb s pecorinem
Ingredience
2 | brambory, vařené bez slupky a se snítkou |
rozmarýnu, vychladlé + uschovaná voda z vaření | |
1 | kostka čerstvého droždí |
1 | lžička + 2 rovné lžíce krupicového cukru |
100 g | rozpuštěného másla + 60 ml olivového oleje |
2 | vejce |
2 | lžičky soli + 2 lžíce nasekaného rozmarýnu |
160 g | sýra pecorino – Pecorino Romano 47% |
bloček, nastrouhaného najemno | |
500 g | hladké mouky |
Postup přípravy
Staňte se domácím pekařem a upečte si domácí bramborový chléb s pecorinem.
1) Z trochy vody od brambor, droždí a lžičky cukru nechte vzejít kvásek.
2) Brambory nastrouhejte najemno do mísy, přidejte máslo, olej, vejce, sůl, zbylý cukr, rozmarýn a sýr. Promíchejte a vlijte kvásek.
3) Přisypte ⅓ mouky a začněte hníst těsto.
4) Postupně přidávejte mouku, až vznikne měkké, hladké těsto.
5) Dejte ho do mísy vysypané moukou, poprašte moukou, přikryjte ohřátou utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem.
6) Předehřejte troubu na 180 °C.
7) Z těsta vytvarujte 2 kulaté bochníky.
8) Nařízněte je uprostřed do kříže a pečte na plechu s pečicím papírem 30–35 minut dozlatova.
9) Vyjměte z trouby, nechte vychladnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY