Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty