Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Další recepty a články

Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se...
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové...
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič...
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli

Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Dezert Náročné Česká Chuťovky Vegetariánské Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Vánočkový sendvič pro děti
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli
Domácí müsli

Inspirujte se podobnými recepty