×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka
Hermelínová...
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s...
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové...
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s...
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví

Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou

Dezert Náročné Česká Vegetariánské Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

400 g brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky
500 ml bílého vinného octa
rostlinný olej na potření
mořská sůl
čerstvě namletý pepř k podávání
Na pepřovou omáčku
120 g zakysané smetany
60 ml podmáslí
1 stroužek česneku, prolisovaný
¼ lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli
25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
2 lžičky čerstvě namletého pepře

Jak na to?

Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví

Inspirujte se podobnými recepty