
Bramborové lupínky s octem a pepřovou omáčkou
Ingredience
400 g | brambor typu C, omytých a nakrájených na tenké plátky |
500 ml | bílého vinného octa |
rostlinný olej na potření | |
mořská sůl | |
čerstvě namletý pepř k podávání | |
Na pepřovou omáčku | |
---|---|
120 g | zakysané smetany |
60 ml | podmáslí |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
¼ | lžičky hrubé nebo vločkové mořské soli |
25 g | parmazánu, nastrouhaného najemno |
2 | lžičky čerstvě namletého pepře |
Postup přípravy
Plátky brambor ve větší míse zalijte octem a nechte 1–1,5 hodiny marinovat. Mezitím si připravte pepřovou omáčku. Všechny přísady pečlivě promíchejte v misce a vzniklou omáčku dejte zatím do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramborové plátky sceďte, nechte je okapat a osušte je papírovou utěrkou. Plátky brambor rozložte na dva lehce vymazané pečicí plechy a lehce je pomažte olejem. Dejte je do trouby a pečte asi 15 minut, až budou zlatavé a křupavé.
Hotové lupínky nasypte do mísy a opatrně je proházejte se solí a pepřem. Podávejte s pepřovou omáčkou.
Pomohl vám recept?
11hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod