×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborová tortilla

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne...
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Bramborová tortilla

Co budete potřebovat

2 velké brambory
sůl, pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
2 červené papriky,zbavené semeníku, nakrájené na kousky
8 vajec
2 hrsti strouhaného eidamu

Jak na to?

1.Brambory dobře omyjte a očistěte. Pak každou nakrájejte na zhruba osm dílků. Zdržovat se jejich loupáním nemusíte. Vsypte je na deset minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a krásně zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve. Naopak do ní vsypte kolečka cibule (případně můžete přidat kapku oleje) a opékejte ji doměkka a dokud lehce nezezlátne. Přidejte papriku a opékejte dalších pět minut. Do pánve vraťte brambory.
2.Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně. Až budou téměř pevná, posypte pokrm sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout a probublávat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová tortilla

Hlavní chod Snadné Mexická Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 velké brambory
sůl, pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
2 červené papriky,zbavené semeníku, nakrájené na kousky
8 vajec
2 hrsti strouhaného eidamu

Jak na to?

1.Brambory dobře omyjte a očistěte. Pak každou nakrájejte na zhruba osm dílků. Zdržovat se jejich loupáním nemusíte. Vsypte je na deset minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a krásně zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve. Naopak do ní vsypte kolečka cibule (případně můžete přidat kapku oleje) a opékejte ji doměkka a dokud lehce nezezlátne. Přidejte papriku a opékejte dalších pět minut. Do pánve vraťte brambory.
2.Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně. Až budou téměř pevná, posypte pokrm sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout a probublávat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Inspirujte se podobnými recepty