
Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Česnek 8 strouž.
- Olej olivový
- Brambory 1,2 kg
- Podmáslí 125 ml
- Zakysaná smetana 60 ml
- Pažitka čerstvá 1 plž
- Parmazán 2 plž
- Sůl
- Máslo 100 g
- Česnek 8 strouž.
- Olej olivový
- Brambory 1,2 kg
- Podmáslí 125 ml
- Zakysaná smetana 60 ml
- Pažitka čerstvá 1 plž
- Parmazán 2 plž
- Sůl
Příprava
- 1Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.
- 2Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.
- 4Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.
- 1Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.
- 2Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.
- 3Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.
- 4Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.