×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...

Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím

Tip do kuchyně

 

Takto připravenou bramborovou kaši můžete podávat jak ke klasickým řízkům, tak k pečenému masu.

Co budete potřebovat

1 palice česneku + olivový olej
1,2 kg brambor
60–125 ml podmáslí, dle potřeby
60 ml zakysané smetany
100 g másla
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k masu? Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši s pečeným česnekem a podmáslím.

1) Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2) Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.

3) Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.

4) Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová kaše s pečeným česnekem a podmáslím

Příloha Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Tip do kuchyně

 

Takto připravenou bramborovou kaši můžete podávat jak ke klasickým řízkům, tak k pečenému masu.

Co budete potřebovat

1 palice česneku + olivový olej
1,2 kg brambor
60–125 ml podmáslí, dle potřeby
60 ml zakysané smetany
100 g másla
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k masu? Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši s pečeným česnekem a podmáslím.

1) Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2) Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.

3) Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.

4) Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...
Bramborová kaše s kurkumou a...

Inspirujte se podobnými recepty