Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 palice česneku + olivový olej
1,2 kg brambor
60–125 ml podmáslí, dle potřeby
60 ml zakysané smetany
100 g másla
1 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl

Postup přípravy

Hledáte ideální přílohu k masu? Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši s pečeným česnekem a podmáslím.

1) Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.

2) Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.

3) Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.

4) Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty