×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová...
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

Tip do kuchyně

 

Můžete použít vámi oblíbené variace bylinek, jako je například libeček, tymián nebo šalvěj. Přizpůsobte si recept dle své chuti. Kaši podávejte ideálně jako přílohu k pečenému masu.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
sůl
100 g másla
150 ml mléka
1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
hladkolisté petrželky, nasekané
2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané

Jak na to?

1) Oloupané, pokrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka.

2) Sceďte je, rozšťouchejte, promíchejte s máslem, pokrájeným na kousky, přilévejte horké mléko a vařečkou nebo pevnější metlou míchejte do hladké kaše.

3) Osolte ji podle chuti. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr, hladkolistou petrželku a pažitku.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová kaše s čerstvými bylinkami

Příloha Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Magazín 4/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Můžete použít vámi oblíbené variace bylinek, jako je například libeček, tymián nebo šalvěj. Přizpůsobte si recept dle své chuti. Kaši podávejte ideálně jako přílohu k pečenému masu.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
sůl
100 g másla
150 ml mléka
1 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
hladkolisté petrželky, nasekané
2 lžíce čerstvé pažitky, nasekané

Jak na to?

1) Oloupané, pokrájené brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka.

2) Sceďte je, rozšťouchejte, promíchejte s máslem, pokrájeným na kousky, přilévejte horké mléko a vařečkou nebo pevnější metlou míchejte do hladké kaše.

3) Osolte ji podle chuti. Nakonec vmíchejte nasekaný kopr, hladkolistou petrželku a pažitku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Inspirujte se podobnými recepty