×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborák v pekáči

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Bramborák v pekáči

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborák v pekáči

Velmi snadné Česká Vegetariánské Majoránka
Průměrné hodnocení 4 (57)

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty