×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborák v pekáči

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...

Bramborák v pekáči

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborák v pekáči

Velmi snadné Česká Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (45)

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...

Inspirujte se podobnými recepty