×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborák v pekáči

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Bramborák v pekáči

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborák v pekáči

Velmi snadné Česká Vegetariánské
Průměrné hodnocení 4 (51)

Co budete potřebovat

10 brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1,5 lžičky majoránky
1 lžička kmínu, sůl
4 velké lžíce polohrubé mouky
menší hlávka bílého zelí (zelí by mělo být o polovinu méně než bramborového těsta!)
sádlo na pokapání

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, omyjte a nahrubo nastrouhejte. Vyždímejte je, dejte do mísy, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a těsto zahustěte moukou. Bílé zelí nadrobno nakrájejte a spařte horkou vodou, aby změklo. Poté ho přimíchejte k bramborovému těstu.

2. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem, přendejte do něj bramborákovou směs a pokapejte rozpuštěným sádlem. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C dozlatova.

TIP:
Pokud použijete kysané zelí, bude výsledná chuť mnohem výraznější.

K syrové bramborákové směsi můžete vmíchat i zhruba 200 g uzeného masa nakrájeného na kostičky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty