×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboračka podle Anuše Kejřové

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Bramboračka podle Anuše Kejřové

Co budete potřebovat

4 brambory
1 cibule
1 mrkev
celer
1 petržel
½ kapusty
1 hrst sušených hub
kousek květáku
špetka kmínu
trochu soli
máslo nebo sádlo
hladká mouka
špetka majoránky
1 stroužek česneku
špetka pepře
2 lžíce mouky

Jak na to?

Do hrnce dejte prvních 10 ingrediencí a zalijte je 2 litry vody. Přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Mezitím si připravte světle růžovou jíšku z másla nebo sádla a mouky. Jíšku přidejte do polévky a nechte minimálně 15 minut vařit. Pak přidejte špetku majoránky, utřený česnek a špetku soli. Nakonec do polévky zavařte knedlíčky. Na vál dejte dvě lžíce mouky a spařte ji 1 lžicí vařící vody. Vytvarujte tvrdé těsto a osolte ho. (Je-li těsto měkké, jsou knedlíčky nechutné.) Z těsta tvořte šištičky a nakrájejte je na drobné kousky. Ty několik minut povařte v polévce. Přidat do ní můžete i 2 lžíce zvlášť uvařených krup.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboračka podle Anuše Kejřové

Polévka Snadné Česká Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

4 brambory
1 cibule
1 mrkev
celer
1 petržel
½ kapusty
1 hrst sušených hub
kousek květáku
špetka kmínu
trochu soli
máslo nebo sádlo
hladká mouka
špetka majoránky
1 stroužek česneku
špetka pepře
2 lžíce mouky

Jak na to?

Do hrnce dejte prvních 10 ingrediencí a zalijte je 2 litry vody. Přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Mezitím si připravte světle růžovou jíšku z másla nebo sádla a mouky. Jíšku přidejte do polévky a nechte minimálně 15 minut vařit. Pak přidejte špetku majoránky, utřený česnek a špetku soli. Nakonec do polévky zavařte knedlíčky. Na vál dejte dvě lžíce mouky a spařte ji 1 lžicí vařící vody. Vytvarujte tvrdé těsto a osolte ho. (Je-li těsto měkké, jsou knedlíčky nechutné.) Z těsta tvořte šištičky a nakrájejte je na drobné kousky. Ty několik minut povařte v polévce. Přidat do ní můžete i 2 lžíce zvlášť uvařených krup.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty