Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Borůvkový jogurtový chlebíček

Další recepty a články

Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na...
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z

Borůvkový jogurtový chlebíček

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkový jogurtový chlebíček

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (62)

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Bagetový drak mrak
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Barevný dort na dětskou oslavu
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Berušky do pusy z mozzarelly a...
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z
Bio hovězí burger od a do z

Inspirujte se podobnými recepty