Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Borůvkový jogurtový chlebíček

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky...
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto...
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Borůvkový jogurtový chlebíček

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkový jogurtový chlebíček

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (47)

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Bylinkové krutony ze staršího...
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí ocet z ovocných slupek
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí pastilky proti kašli
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin
Domácí tažené těsto na závin

Inspirujte se podobnými recepty