×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Borůvkový jogurtový chlebíček

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Borůvkový jogurtový chlebíček

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkový jogurtový chlebíček

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (37)

Co budete potřebovat

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty