Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g másla, rozpuštěného
+ na vymazání formy
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
1 lžíce strouhané
citronové kůry
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
125 g čerstvých borůvek
+ k podávání
moučkový cukr
na poprášení

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 160 °C. Máslo, oba druhy cukru, vejce, jogurt a citronovou kůru dejte do misky a prošlehejte. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky. Chlebíčkovou formu o rozměrech 22 × 8 × 7 cm vyložte pečicím papírem – okraje nechte přesahovat, abyste mohli chlebíček snadno vytáhnout – a přesuňte do ní těsto.

Pečte ho 60–70 minut, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá. Hotový chlebíček vyjměte a nechte ho vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s čerstvými borůvkami.

Pomohl vám recept?
98hodnocení4

Další videorecepty