
Borůvkovo-mandlový koláč
Postup přípravy
Křehkým těstem vyložte kulatou formu o průměru 23–24 cm a dejte ji do lednice. Po 10 minutách ji vyndejte, přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a 5 minut zapékejte při 220 °C. Máslo našlehejte s cukrem doběla a dokrémova. Přidejte mandle, vejce a mandlové aroma. Nakonec opatrně vmíchejte polovinu borůvek a těsto vlijte do formy na křehké těsto. Posypte zbylými borůvkami, malinko je přitlačte na těsto a při 180 °C pečte 45 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Vyndejte a nechte 10 minut chladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod