×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Borůvkovo-mandlový koláč

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Borůvkovo-mandlový koláč

Co budete potřebovat

1 balení křehkého těsta
85 g másla
175 g krupicového cukru
175 g mandlí
2 vejce
mandlové aroma
250 g borůvek
moučkový cukr

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte kulatou formu o průměru 23–24 cm a dejte ji do lednice. Po 10 minutách ji vyndejte, přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a 5 minut zapékejte při 220 °C. Máslo našlehejte s cukrem doběla a dokrémova. Přidejte mandle, vejce a mandlové aroma. Nakonec opatrně vmíchejte polovinu borůvek a těsto vlijte do formy na křehké těsto. Posypte zbylými borůvkami, malinko je přitlačte na těsto a při 180 °C pečte 45 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Vyndejte a nechte 10 minut chladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkovo-mandlový koláč

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 3 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 balení křehkého těsta
85 g másla
175 g krupicového cukru
175 g mandlí
2 vejce
mandlové aroma
250 g borůvek
moučkový cukr

Jak na to?

Křehkým těstem vyložte kulatou formu o průměru 23–24 cm a dejte ji do lednice. Po 10 minutách ji vyndejte, přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a 5 minut zapékejte při 220 °C. Máslo našlehejte s cukrem doběla a dokrémova. Přidejte mandle, vejce a mandlové aroma. Nakonec opatrně vmíchejte polovinu borůvek a těsto vlijte do formy na křehké těsto. Posypte zbylými borůvkami, malinko je přitlačte na těsto a při 180 °C pečte 45 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Vyndejte a nechte 10 minut chladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty