Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 balení křehkého těsta
85 g másla
175 g krupicového cukru
175 g mandlí
2 vejce
mandlové aroma
250 g borůvek
moučkový cukr

Postup přípravy

Křehkým těstem vyložte kulatou formu o průměru 23–24 cm a dejte ji do lednice. Po 10 minutách ji vyndejte, přikryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a 5 minut zapékejte při 220 °C. Máslo našlehejte s cukrem doběla a dokrémova. Přidejte mandle, vejce a mandlové aroma. Nakonec opatrně vmíchejte polovinu borůvek a těsto vlijte do formy na křehké těsto. Posypte zbylými borůvkami, malinko je přitlačte na těsto a při 180 °C pečte 45 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Vyndejte a nechte 10 minut chladnout. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty