×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Co budete potřebovat

500 ml mléka
sůl
200 g másla
300 g hrubé mouky
2 vejce
500 g borůvek
třtinový cukr na posypání
150 g perníku na strouhání
80–100 g moučkového cukru na posypání

Jak na to?

V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto houstnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak ho nechte vychladnout v míse.
Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučněném válu znovu prohněťte. Vyválejte plát tenký asi půl centimetru. Rádlem na pizzu ho nakrájejte na čtverce o straně 5 cm. Na každý dejte 1 lžičku borůvek, posypte třtinovým cukrem a zabalte do knedlíku. Knedlíky vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky posypte strouhaným perníkem, cukrem a přelijte zbylým rozpuštěným máslem. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Dezert Snadné Vaření Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

500 ml mléka
sůl
200 g másla
300 g hrubé mouky
2 vejce
500 g borůvek
třtinový cukr na posypání
150 g perníku na strouhání
80–100 g moučkového cukru na posypání

Jak na to?

V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto houstnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak ho nechte vychladnout v míse.
Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučněném válu znovu prohněťte. Vyválejte plát tenký asi půl centimetru. Rádlem na pizzu ho nakrájejte na čtverce o straně 5 cm. Na každý dejte 1 lžičku borůvek, posypte třtinovým cukrem a zabalte do knedlíku. Knedlíky vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky posypte strouhaným perníkem, cukrem a přelijte zbylým rozpuštěným máslem. Ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty