Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta
Ingredience
500 ml | mléka |
sůl | |
200 g | másla |
300 g | hrubé mouky |
2 | vejce |
500 g | borůvek |
třtinový cukr na posypání | |
150 g | perníku na strouhání |
80–100 g | moučkového cukru na posypání |
Postup přípravy
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto houstnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Pak ho nechte vychladnout v míse.
Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučněném válu znovu prohněťte. Vyválejte plát tenký asi půl centimetru. Rádlem na pizzu ho nakrájejte na čtverce o straně 5 cm. Na každý dejte 1 lžičku borůvek, posypte třtinovým cukrem a zabalte do knedlíku. Knedlíky vařte v mírně osolené vodě 5–10 minut. Hotové knedlíky posypte strouhaným perníkem, cukrem a přelijte zbylým rozpuštěným máslem. Ihned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY