
Bio tacos
Postup přípravy
1. Propláchnutou cizrnu zalijte v misce dvojnásobným množstvím vody a nechte přes noc namáčet. Alespoň 1 hodinu před přípravou tacos cizrnu slijte a vařte v nové vodě 60 minut. Před koncem varu osolte.
2. Mezitím nakrájejte očištěné zelí a cibuli na nudličky, nasolte a dejte stranou.
3. Scezenou cizrnu vsypte na pekáč vyložený pečicím papírem, posypte kořením a promíchejte. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4. Z omyté limety nastrouhejte kůru. V misce smíchejte jogurty se zakysanou smetanou, kůrou a kolečky z 1 cibulky.
5. Avokáda podélně rozpulte, zásekem velkého nože vyjměte pecku a dužinu lžící. Nakrájejte na plátky a zakapejte limetovou šťávou.
6. Tortilly rozpečte nasucho v pánvi, z každé strany 20 vteřin. Potřete smetanovým dipem, obložte pár plátky avokáda, vsypte hrst salátu, hrst zelí a cibule. Zasypte cizrnou a svrchu ještě zakapejte dipem. Posypte kolečky druhé jarní cibulky.