Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g cizrny NP Bio
sůl
¼ červeného zelí
1 červená cibule
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mleté sladké papriky
1 limeta
300 g bílého jogurtu NP Bio
175 g zakysané smetany NP Bio
2 jarní cibulky
2 avokáda
200 g mini tortill
165 g mixu baby salátu

Postup přípravy

1. Propláchnutou cizrnu zalijte v misce dvojnásobným množstvím vody a nechte přes noc namáčet. Alespoň 1 hodinu před přípravou tacos cizrnu slijte a vařte v nové vodě 60 minut. Před koncem varu osolte.

2. Mezitím nakrájejte očištěné zelí a cibuli na nudličky, nasolte a dejte stranou.

3. Scezenou cizrnu vsypte na pekáč vyložený pečicím papírem, posypte kořením a promíchejte. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

4. Z omyté limety nastrouhejte kůru. V misce smíchejte jogurty se zakysanou smetanou, kůrou a kolečky z 1 cibulky.

5. Avokáda podélně rozpulte, zásekem velkého nože vyjměte pecku a dužinu lžící. Nakrájejte na plátky a zakapejte limetovou šťávou.

6. Tortilly rozpečte nasucho v pánvi, z každé strany 20 vteřin. Potřete smetanovým dipem, obložte pár plátky avokáda, vsypte hrst salátu, hrst zelí a cibule. Zasypte cizrnou a svrchu ještě zakapejte dipem. Posypte kolečky druhé jarní cibulky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty