Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio kuřecí stehna s gratinovanou cuketou a mrkví a okurkovým salátem

Bio kuřecí stehna s gratinovanou cuketou a mrkví a okurkovým salátem

Ingredience

4 kuřecí stehna NP Bio
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje NP Bio
1 lžička mletého kmínu
1 lžička celého kmínu
1 lžička sójové omáčky
3 stroužky česneku NP Bio
400 g cukety NP Bio
100 g mrkve NP Bio
40 g másla
150 ml smetany (33 %)
100 g crème fraîche
2 okurky NP Bio
1 červená cibule
50 ml bílého vinného octa
1 lžíce moučkového cukru
4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

1. Omytá a osušená kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete. Ve velké míse smíchejte olivový olej, kmín, sójovou omáčku a 2 prolisované stroužky česneku. Stehna vložte do marinády a ze všech stran je obalte. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C 30 minut. Stehna obraťte a pečte dalších 10 minut.
2. Mrkev a cukety omyjte, mrkev oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Zapékací formu vymažte máslem. Střídavě přes sebe skládejte kolečka cukety a mrkve.
3. Smetanu smíchejte s crème fraîche a prolisovaným stroužkem česneku. Směs osolte, opepřete a přelijte přes naskládanou zeleninu. Pečte ve vyhřáté troubě spolu se stehny 30 minut dozlatova.
4. Omyté okurky oloupejte podélně pouze na několika místech a pokrájejte na kolečka. Červenou cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Okurku smíchejte s cibulí, vinný octem, cukrem a pokrájeným koprem. Osolte a opepřete a nechte hodinu odležet v lednici. Salát podávejte s gratinovanou cuketou a mrkví a pečeným kuřecím stehnem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty