Bio kuřecí stehna s gratinovanou cuketou a mrkví a okurkovým salátem
Ingredience
4 | kuřecí stehna NP Bio |
sůl | |
pepř | |
4 | lžíce olivového oleje NP Bio |
1 | lžička mletého kmínu |
1 | lžička celého kmínu |
1 | lžička sójové omáčky |
3 | stroužky česneku NP Bio |
400 g | cukety NP Bio |
100 g | mrkve NP Bio |
40 g | másla |
150 ml | smetany (33 %) |
100 g | crème fraîche |
2 | okurky NP Bio |
1 | červená cibule |
50 ml | bílého vinného octa |
1 | lžíce moučkového cukru |
4 | snítky čerstvého kopru |
Postup přípravy
1. Omytá a osušená kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete. Ve velké míse smíchejte olivový olej, kmín, sójovou omáčku a 2 prolisované stroužky česneku. Stehna vložte do marinády a ze všech stran je obalte. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C 30 minut. Stehna obraťte a pečte dalších 10 minut.
2. Mrkev a cukety omyjte, mrkev oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Zapékací formu vymažte máslem. Střídavě přes sebe skládejte kolečka cukety a mrkve.
3. Smetanu smíchejte s crème fraîche a prolisovaným stroužkem česneku. Směs osolte, opepřete a přelijte přes naskládanou zeleninu. Pečte ve vyhřáté troubě spolu se stehny 30 minut dozlatova.
4. Omyté okurky oloupejte podélně pouze na několika místech a pokrájejte na kolečka. Červenou cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. Okurku smíchejte s cibulí, vinný octem, cukrem a pokrájeným koprem. Osolte a opepřete a nechte hodinu odležet v lednici. Salát podávejte s gratinovanou cuketou a mrkví a pečeným kuřecím stehnem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY