Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem

Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem

Ingredience

2 žluté cibule NP Bio
1 ½ červené papriky sladké NP Bio
8 plátků kuřecích prsních řízků NP Bio
sůl
pepř
75 g extra panenského olivového oleje NP Bio
1 lžíce bio mleté sladké červené papriky
2 kostky kuřecího bujónu NP Bio
750 ml vody
450 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio
80 g bio másla
30 g hladké pšeničné mouky NP Bio
6 kaiserek NP Bio
3 vejce NP Bio
3 snítky čerstvé petržele

Postup přípravy

1. Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.

2. V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.

3. Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.

4. Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.

5. Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.

6. Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.

7. Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.

8. Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty