
Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem
Ingredience
2 | žluté cibule NP Bio |
1 ½ | červené papriky sladké NP Bio |
8 | plátků kuřecích prsních řízků NP Bio |
sůl | |
pepř | |
75 g | extra panenského olivového oleje NP Bio |
1 | lžíce bio mleté sladké červené papriky |
2 | kostky kuřecího bujónu NP Bio |
750 ml | vody |
450 ml | mléka čerstvého polotučného NP Bio |
80 g | bio másla |
30 g | hladké pšeničné mouky NP Bio |
6 | kaiserek NP Bio |
3 | vejce NP Bio |
3 | snítky čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.
2. V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.
3. Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.
4. Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.
5. Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.
6. Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.
7. Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.
8. Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.