Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem

Co budete potřebovat

2 žluté cibule NP Bio
1 ½ červené papriky sladké NP Bio
8 plátků kuřecích prsních řízků NP Bio
sůl
pepř
75 g extra panenského olivového oleje NP Bio
1 lžíce bio mleté sladké červené papriky
2 kostky kuřecího bujónu NP Bio
750 ml vody
450 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio
80 g bio másla
30 g hladké pšeničné mouky NP Bio
6 kaiserek NP Bio
3 vejce NP Bio
3 snítky čerstvé petržele

Jak na to?

1. Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.

2. V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.

3. Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.

4. Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.

5. Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.

6. Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.

7. Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.

8. Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio kuře na paprice s bio karlovarským knedlíkem

Hlavní chod Náročné Česká Maso Magazín 9/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 žluté cibule NP Bio
1 ½ červené papriky sladké NP Bio
8 plátků kuřecích prsních řízků NP Bio
sůl
pepř
75 g extra panenského olivového oleje NP Bio
1 lžíce bio mleté sladké červené papriky
2 kostky kuřecího bujónu NP Bio
750 ml vody
450 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio
80 g bio másla
30 g hladké pšeničné mouky NP Bio
6 kaiserek NP Bio
3 vejce NP Bio
3 snítky čerstvé petržele

Jak na to?

1. Oloupanou cibuli a papriku nakrájejte nadrobno, kuřecí maso osolte, opepřete a dejte stranou.

2. V hrnci rozehřejte olivový olej a zprudka na něm orestujte kuřecí plátky 3 minuty z obou stran. Maso vyndejte stranou.

3. Ve výpeku orestujte cibuli, papriku a dochuťte mletou paprikou.

4. Bujón rozmíchejte ve vroucí vodě a zalijte jím cibuli s paprikou. Poté přilijte 250 ml mléka a vařte 10 minut.

5. Mezitím připravte jíšku. V pánvi rozehřejte 30 g másla a nechte na něm za stálého rychlého míchání zpěnit mouku.

6. Omáčku v hrnci rozmixujte ponorným mixérem, přidejte jíšku a 10 minut provařte. Stáhněte plamen, přidejte zakysanou smetanu a dochuťte. Nakonec v omáčce nechte krátce prohřát maso.

7. Bio kaiserky nakrájejte na kostičky a oddělte žloutky od bílků. V rendlíku rozpusťte zbytek másla. V míse prošlehejte mléko, žloutky, špetku soli a rozpuštěné máslo. Přidejte kaiserky a promíchejte.

8. Bílky vyšlehejte dotuha a vmíchejte je spolu s nasekanou petrželí do mísy k nasáklým kaiserkám. Vytvarujte navlhčenýma rukama kulaté knedlíčky Ø 7 cm. Vařte je na pařáku v hrnci s vroucí vodou cca 20 minut přiklopené pokličkou. Maso podávejte s omáčkou a knedlíkem a bio rodinný oběd je hotový.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty