
Bio jablečná roláda
Postup přípravy
1. Mandle v mixéru umelte na mouku a dejte stranou. Omytá jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy a posypte skořicí. Oddělte žloutky od bílků. Bílky v míse vyšlehejte ručním šlehačem se špetkou soli do tuhého sněhu.
2. Žloutky v jiné míse vyšlehejte spolu se sirupem a kůrou z poloviny dobře omytého citronu. Do žloutkové pěny přisypte mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte sníh a opatrně promíchejte.
3. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ochucená jablka. Na ně nalijte připravené těsto a dobře rozetřete.
4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 16 minut. Po upečení nechte 2 minuty na mřížce odležet. Pak plech otočte dnem vzhůru a ještě horkou roládu opatrně zarolujte jablky dovnitř. Nechte vychladnout a nakrájejte.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod