Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio jablečná roláda

Bio jablečná roláda

Ingredience

150 g mandlí NP Bio
1 kg jablek NP Bio
1 ½ lžičky mleté skořice
3 vejce NP Bio
sůl
2 lžíce javorového sirupu NP Bio
1 citron NP Bio

Postup přípravy

1. Mandle v mixéru umelte na mouku a dejte stranou. Omytá jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy a posypte skořicí. Oddělte žloutky od bílků. Bílky v míse vyšlehejte ručním šlehačem se špetkou soli do tuhého sněhu.

2. Žloutky v jiné míse vyšlehejte spolu se sirupem a kůrou z poloviny dobře omytého citronu. Do žloutkové pěny přisypte mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte sníh a opatrně promíchejte.

3. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ochucená jablka. Na ně nalijte připravené těsto a dobře rozetřete.

4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 16 minut. Po upečení nechte 2 minuty na mřížce odležet. Pak plech otočte dnem vzhůru a ještě horkou roládu opatrně zarolujte jablky dovnitř. Nechte vychladnout a nakrájejte.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty