Bio jablečná roláda
Ingredience
150 g | mandlí NP Bio |
1 kg | jablek NP Bio |
1 ½ | lžičky mleté skořice |
3 | vejce NP Bio |
sůl | |
2 | lžíce javorového sirupu NP Bio |
1 | citron NP Bio |
Postup přípravy
1. Mandle v mixéru umelte na mouku a dejte stranou. Omytá jablka oloupejte, nastrouhejte do mísy a posypte skořicí. Oddělte žloutky od bílků. Bílky v míse vyšlehejte ručním šlehačem se špetkou soli do tuhého sněhu.
2. Žloutky v jiné míse vyšlehejte spolu se sirupem a kůrou z poloviny dobře omytého citronu. Do žloutkové pěny přisypte mandlovou mouku a promíchejte. Přidejte sníh a opatrně promíchejte.
3. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ochucená jablka. Na ně nalijte připravené těsto a dobře rozetřete.
4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 16 minut. Po upečení nechte 2 minuty na mřížce odležet. Pak plech otočte dnem vzhůru a ještě horkou roládu opatrně zarolujte jablky dovnitř. Nechte vychladnout a nakrájejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY