1
Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
2
V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
3
Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
4
Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.
1
Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
2
V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
3
Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
4
Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.