
Zapečené bio mušličky s rajčatovou omáčkou

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Středomořská
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Těstoviny špaldové mušličky BIO 800 g
- Sůl
- Česnek BIO 2 strouž.
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Olej olivový BIO 2 plž
- Máslo BIO 10 g
- Mleté maso hovězí BIO 400 g
- Tymián čerstvý 2 hrs.
- Pepř
- Rajčatová passata BIO 340 g
- Mozzarella BIO 100 g
- Vejce BIO 3 ks
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Zeleninová směs pro italskou kuchyni 400 g
- Těstoviny špaldové mušličky BIO 800 g
- Sůl
- Česnek BIO 2 strouž.
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Olej olivový BIO 2 plž
- Máslo BIO 10 g
- Mleté maso hovězí BIO 400 g
- Tymián čerstvý 2 hrs.
- Pepř
- Rajčatová passata BIO 340 g
- Mozzarella BIO 100 g
- Vejce BIO 3 ks
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Zeleninová směs pro italskou kuchyni 400 g
Příprava
- 1Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
- 2V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
- 3Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
- 4Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.
- 1Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
- 2V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
- 3Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
- 4Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o celozrnných potravinách měli vědět Celozrnné potraviny jsou důležité pro udržení zdravého trávení díky vláknině, jež pomáhá předcházet zácpě, která často může trápit v pozdějším věku.Vápník Nevynechte vápník pro podporu kostního zdraví, které je důležité pro boj proti osteoporóze, běžnému onemocnění u starších dospělých.Hovězí maso Kvalitní bílkoviny v bio kvalitě jsou obzvláště důležité v pozdějším věku.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.