Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené bio mušličky s rajčatovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené bio mušličky s rajčatovou  omáčkou

Zapečené bio mušličky s rajčatovou omáčkou

Zapečené bio mušličky s rajčatovou  omáčkou
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Středomořská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Těstoviny špaldové mušličky BIO 800 g
  • Sůl
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Máslo BIO 10 g
  • Mleté maso hovězí BIO 400 g
  • Tymián čerstvý 2 hrs.
  • Pepř
  • Rajčatová passata BIO 340 g
  • Mozzarella BIO 100 g
  • Vejce BIO 3 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Zeleninová směs pro italskou kuchyni 400 g
  • Těstoviny špaldové mušličky BIO 800 g
  • Sůl
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Máslo BIO 10 g
  • Mleté maso hovězí BIO 400 g
  • Tymián čerstvý 2 hrs.
  • Pepř
  • Rajčatová passata BIO 340 g
  • Mozzarella BIO 100 g
  • Vejce BIO 3 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Zeleninová směs pro italskou kuchyni 400 g

Příprava

1
Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
2
V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
3
Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
4
Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.
1
Uvařte 800 g mušliček v osolené vodě do poloměkka, poté je sceďte a dejte stranou. Mezitím oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte jej najemno. Omyjte 100 g cherry rajčat, osušte a rozkrojte na poloviny.
2
V kastrůlku rozehřejte 2 lžíce oleje a 10 g másla. Přidejte česnek, 400 g směsi pro italskou kuchyni a krátce restujte, aby se rozvoněly. Poté přidejte 400 g mletého hovězího masa, 2 hrsti omytého a najemno nasekaného čerstvého tymiánu, osolte a opepřete. Směs zalijte 340 g rajčatové passaty a na mírném plameni duste 20 minut.
3
Hotové maso promíchejte s uvařenými těstovinami a směs přendejte do zapékací mísy. Pečte v troubě na 170 °C po dobu 25 minut. Poté mísu vyndejte z trouby, poklaďte 100 g mozzarelly nakrájené na plátky a zalijte 3 rozšlehanými a osolenými vejci.
4
Vraťte zpět do trouby a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a povrch nezezlátne. Podávejte teplé, posypané omytou čerstvou bazalkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o celozrnných potravinách měli vědět
    Celozrnné potraviny jsou důležité pro udržení zdravého trávení díky vláknině, jež pomáhá předcházet zácpě, která často může trápit v pozdějším věku.
  • Vápník
    Nevynechte vápník pro podporu kostního zdraví, které je důležité pro boj proti osteoporóze, běžnému onemocnění u starších dospělých.
  • Hovězí maso
    Kvalitní bílkoviny v bio kvalitě jsou obzvláště důležité v pozdějším věku.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 8 dní

Od 08.01.2025 do 14.01.2025

Platný ještě dnes

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 8 dní

Od 08.01.2025 do 14.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.