Bio hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022

Ingredience

600 g hovězího zadního bez kosti NP Bio
sůl
pepř
9 stroužků česneku NP Bio
40 g vepřového sádla
3 cibule NP Bio
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
40 g pšeničné hladké mouky NP Bio
600 g brambor typu C
2 vejce NP Bio
200 g hrubé mouky
100 g krupice
20 ml slunečnicového oleje
450 g mraženého listového špenátu
100 ml smetany (33 %)
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.

2. V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.

3. V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.

4. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.

5. V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.

Pomohl vám recept?
1hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky