Bio hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Ingredience
600 g | hovězího zadního bez kosti NP Bio |
sůl | |
pepř | |
9 | stroužků česneku NP Bio |
40 g | vepřového sádla |
3 | cibule NP Bio |
500 ml | vody |
1 | kostka hovězího bujónu |
40 g | pšeničné hladké mouky NP Bio |
600 g | brambor typu C |
2 | vejce NP Bio |
200 g | hrubé mouky |
100 g | krupice |
20 ml | slunečnicového oleje |
450 g | mraženého listového špenátu |
100 ml | smetany (33 %) |
mletý muškátový oříšek |
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.
2. V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.
3. V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.
4. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.
5. V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY