Bio hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 1/2022

Ingredience

600 g hovězího zadního bez kosti NP Bio
sůl
pepř
9 stroužků česneku NP Bio
40 g vepřového sádla
3 cibule NP Bio
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
40 g pšeničné hladké mouky NP Bio
600 g brambor typu C
2 vejce NP Bio
200 g hrubé mouky
100 g krupice
20 ml slunečnicového oleje
450 g mraženého listového špenátu
100 ml smetany (33 %)
mletý muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, opepřete a promíchejte se 6 stroužky oloupaného, prolisovaného česneku.

2. V hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a orestujte na něm dozlatova 2 oloupané, najemno nakrájené cibule. Přidejte maso a zprudka orestujte ze všech stran. Podlijte 300 ml vody, přidejte rozdrobený bujón, promíchejte a pečte v troubě přiklopené pokličkou 1 hodinu na 180 °C doměkka. Občas promíchejte.

3. V hrnku promíchejte mouku s 200 ml vody. Vlijte do hrnce s masem a dohladka promíchejte. Na sporáku ještě 10 minut za občasného míchání provařte.

4. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nastrouhejte na vál. Vytvořte v nich důlek a posypte lžičkou soli. Do důlku rozklepněte 1 vejce, přisypte hrubou mouku a krupici a rychle vypracujte těsto. Vytvarujte z něj 4 válečky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 15 minut.

5. V rendlíku rozpalte olej a zpěňte na něm zbylou oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte lehce povolený špenát a za občasného míchání nechte úplně rozmrazit. Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a vmíchejte zbylé 3 stroužky prolisovaného česneku a zbylé vejce. Vařte 10 minut.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky