Bio celozrnná bábovka s jablky a rozinkami
Ingredience
180 g | jablek skládaných NP Bio |
100 g | hladké pšeničné mouky NP Bio |
100 g | celozrnné pšeničné mouky |
NP Bio | |
1 | lžička prášku do pečiva |
1 | lžička mleté skořice |
50 g | rozinek |
1 | citron NP Bio |
90 g | bio másla |
strouhanka na vysypání formy | |
2 | vejce NP Bio |
110 g | třtinového cukru NP Bio |
150 g | zakysané smetany NP Bio |
Postup přípravy
1. Jablka nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte s moukami, práškem do pečiva, skořicí, rozinkami a kůrou z citronu.
2. Formu na bábovku o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.
3. Vejce vyšlehejte se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte i 70 g rozpuštěného másla a zakysanou smetanu. Pak jemně vmíchejte sypké suroviny.
4. Těsto vlijte do formy. Pečte 30–35 minut v troubě na 170 °C.
5. Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, poté vyklopte a pocukrujte třtinovým cukrem namletým najemno.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY