Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio celozrnná bábovka s jablky a rozinkami

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Bio celozrnná bábovka s jablky a rozinkami

Co budete potřebovat

180 g jablek skládaných NP Bio
100 g hladké pšeničné mouky NP Bio
100 g celozrnné pšeničné mouky
NP Bio
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
50 g rozinek
1 citron NP Bio
90 g bio másla
strouhanka na vysypání formy
2 vejce NP Bio
110 g třtinového cukru NP Bio
150 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. Jablka nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte s moukami, práškem do pečiva, skořicí, rozinkami a kůrou z citronu.

2. Formu na bábovku o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.

3. Vejce vyšlehejte se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte i 70 g rozpuštěného másla a zakysanou smetanu. Pak jemně vmíchejte sypké suroviny.

4. Těsto vlijte do formy. Pečte 30–35 minut v troubě na 170 °C.

5. Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, poté vyklopte a pocukrujte třtinovým cukrem namletým najemno.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio celozrnná bábovka s jablky a rozinkami

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Oslava Vegetariánské Magazín 9/2021 Počet porcí: 1 bábovka
(0)

Co budete potřebovat

180 g jablek skládaných NP Bio
100 g hladké pšeničné mouky NP Bio
100 g celozrnné pšeničné mouky
NP Bio
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
50 g rozinek
1 citron NP Bio
90 g bio másla
strouhanka na vysypání formy
2 vejce NP Bio
110 g třtinového cukru NP Bio
150 g zakysané smetany NP Bio

Jak na to?

1. Jablka nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte s moukami, práškem do pečiva, skořicí, rozinkami a kůrou z citronu.

2. Formu na bábovku o průměru 18 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou.

3. Vejce vyšlehejte se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte i 70 g rozpuštěného másla a zakysanou smetanu. Pak jemně vmíchejte sypké suroviny.

4. Těsto vlijte do formy. Pečte 30–35 minut v troubě na 170 °C.

5. Upečenou bábovku nechte zcela vychladnout, poté vyklopte a pocukrujte třtinovým cukrem namletým najemno.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty