Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 ml plnotučného mléka
250 ml smetany ke šlehání (30 %)
250 g bílé čokolády
1 lžíce lyofilizovaných jahod

Postup přípravy

1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Odložte stranou.

2. Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.

3. Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.

4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte rozdrobenými lyofilizovanými jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty