Bílá čokoláda
Ingredience
400 ml | plnotučného mléka |
250 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
250 g | bílé čokolády |
1 | lžíce lyofilizovaných jahod |
Postup přípravy
1. Mléko nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Odložte stranou.
2. Čokoládu nasekejte na malé kousky, rozpusťte nad vodní lázní a dobře promíchejte.
3. Smetanu přiveďte v jiném hrnci k varu. Do rozpuštěné čokolády po ⅓ stěrkou zapracujte zahřátou smetanu. Nejdříve začne vznikat hustá emulze a bude to vypadat, jako kdyby se čokoláda srazila. V tu chvíli přidejte další ⅓ smetany. Pokračujte a zapracujte celý zbytek smetany.
4. Emulzi pak vmíchejte do zahřátého mléka. Hned po zamíchání servírujte do hrnků a ozdobte rozdrobenými lyofilizovanými jahodami nebo jiným ovocem podle chuti.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY