ReceptyBezlepkový ostružinový páj
Albert logo
  • Bezlepkový ostružinový páj

Bezlepkový ostružinový páj

Bezlepkový ostružinový páj
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mandle loupané 150 g
  • Ořechy lískové 60 g
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Datle 10 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Olej kokosový 3 plž
  • Želatina plátková 4 g
  • Ostružiny 450 g
  • Borůvky 350 g
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Javorový sirup 3 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Mandle loupané 150 g
  • Ořechy lískové 60 g
  • Slunečnicová semínka 60 g
  • Datle 10 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Olej kokosový 3 plž
  • Želatina plátková 4 g
  • Ostružiny 450 g
  • Borůvky 350 g
  • Bazalka čerstvá 3 hrs.
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Javorový sirup 3 plž
  • Kokosové mléko 150 ml
  • Škrob kukuřičný 1 plž

Příprava

  1. 1
    Na suché pánvi krátce orestujte 150 g mandlí, 60 g lískových ořechů a 60 g slunečnicových semínek. Nechte je vychladnout a rozmixujte. Přidejte 10 datlí, 3 lžíce kokosového oleje a ½ lžičky soli a znovu promixujte, až vznikne lepivá směs. Těsto natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 25 cm a dejte alespoň na 20 minut chladit do lednice.
  2. 2
    Plátkovou želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím rozmixujte 300 g ostružin a 300 g borůvek dohladka, přidejte 2 hrsti čerstvé bazalky a ještě jednou krátce promixujte.
  3. 3
    Ovocné pyré přelijte do rendlíku, vmíchejte 3 lžíce javorového sirupu, lžičku limetové šťávy, 150 ml kokosového mléka, lžíci kukuřičného škrobu a připravenou želatinu. Zahřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne a želatina se nerozpustí. Poté stáhněte z ohně, neplňte pyré do mísy a nechte zchladnout.
  4. 4
    Ovocnou směs nalijte na připravený korpus, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním dozdobte čerstvými ostružinami, borůvkami i listy čerstvé bazalky. Letní želé sladká tečka pro horké dny.
  1. 1
    Na suché pánvi krátce orestujte 150 g mandlí, 60 g lískových ořechů a 60 g slunečnicových semínek. Nechte je vychladnout a rozmixujte. Přidejte 10 datlí, 3 lžíce kokosového oleje a ½ lžičky soli a znovu promixujte, až vznikne lepivá směs. Těsto natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 25 cm a dejte alespoň na 20 minut chladit do lednice.
  2. 2
    Plátkovou želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím rozmixujte 300 g ostružin a 300 g borůvek dohladka, přidejte 2 hrsti čerstvé bazalky a ještě jednou krátce promixujte.
  3. 3
    Ovocné pyré přelijte do rendlíku, vmíchejte 3 lžíce javorového sirupu, lžičku limetové šťávy, 150 ml kokosového mléka, lžíci kukuřičného škrobu a připravenou želatinu. Zahřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne a želatina se nerozpustí. Poté stáhněte z ohně, neplňte pyré do mísy a nechte zchladnout.
  4. 4
    Ovocnou směs nalijte na připravený korpus, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním dozdobte čerstvými ostružinami, borůvkami i listy čerstvé bazalky. Letní želé sladká tečka pro horké dny.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.