
Bezlepkový ostružinový páj

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mandle loupané 150 g
- Ořechy lískové 60 g
- Slunečnicová semínka 60 g
- Datle 10 ks
- Sůl 1/4 člž
- Olej kokosový 3 plž
- Želatina plátková 4 g
- Ostružiny 450 g
- Borůvky 350 g
- Bazalka čerstvá 3 hrs.
- Limetková šťáva 1 plž
- Javorový sirup 3 plž
- Kokosové mléko 150 ml
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Mandle loupané 150 g
- Ořechy lískové 60 g
- Slunečnicová semínka 60 g
- Datle 10 ks
- Sůl 1/4 člž
- Olej kokosový 3 plž
- Želatina plátková 4 g
- Ostružiny 450 g
- Borůvky 350 g
- Bazalka čerstvá 3 hrs.
- Limetková šťáva 1 plž
- Javorový sirup 3 plž
- Kokosové mléko 150 ml
- Škrob kukuřičný 1 plž
Příprava
- 1Na suché pánvi krátce orestujte 150 g mandlí, 60 g lískových ořechů a 60 g slunečnicových semínek. Nechte je vychladnout a rozmixujte. Přidejte 10 datlí, 3 lžíce kokosového oleje a ½ lžičky soli a znovu promixujte, až vznikne lepivá směs. Těsto natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 25 cm a dejte alespoň na 20 minut chladit do lednice.
- 2Plátkovou želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím rozmixujte 300 g ostružin a 300 g borůvek dohladka, přidejte 2 hrsti čerstvé bazalky a ještě jednou krátce promixujte.
- 3Ovocné pyré přelijte do rendlíku, vmíchejte 3 lžíce javorového sirupu, lžičku limetové šťávy, 150 ml kokosového mléka, lžíci kukuřičného škrobu a připravenou želatinu. Zahřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne a želatina se nerozpustí. Poté stáhněte z ohně, neplňte pyré do mísy a nechte zchladnout.
- 4Ovocnou směs nalijte na připravený korpus, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním dozdobte čerstvými ostružinami, borůvkami i listy čerstvé bazalky. Letní želé sladká tečka pro horké dny.
- 1Na suché pánvi krátce orestujte 150 g mandlí, 60 g lískových ořechů a 60 g slunečnicových semínek. Nechte je vychladnout a rozmixujte. Přidejte 10 datlí, 3 lžíce kokosového oleje a ½ lžičky soli a znovu promixujte, až vznikne lepivá směs. Těsto natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 25 cm a dejte alespoň na 20 minut chladit do lednice.
- 2Plátkovou želatinu nechte nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím rozmixujte 300 g ostružin a 300 g borůvek dohladka, přidejte 2 hrsti čerstvé bazalky a ještě jednou krátce promixujte.
- 3Ovocné pyré přelijte do rendlíku, vmíchejte 3 lžíce javorového sirupu, lžičku limetové šťávy, 150 ml kokosového mléka, lžíci kukuřičného škrobu a připravenou želatinu. Zahřívejte a míchejte, dokud směs nezhoustne a želatina se nerozpustí. Poté stáhněte z ohně, neplňte pyré do mísy a nechte zchladnout.
- 4Ovocnou směs nalijte na připravený korpus, uhlaďte a uložte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před podáváním dozdobte čerstvými ostružinami, borůvkami i listy čerstvé bazalky. Letní želé sladká tečka pro horké dny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.