×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bezlepkový ořechový chléb

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Bezlepkový ořechový chléb

Co budete potřebovat

250g pohankových vloček
300g mix ořechů
100g slunečnicových semínek
50g lněných semínek
50g dýňových semínek
5 lžic psyllia
3 lžíce chia semínek
400ml vlažné vody
4 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
1 a 1/2 lžičky soli

Jak na to?

Mix ořechů nasekejte na menší kousky a vložte je do velké mísy. K nim pak přisypte všechny sypké ingredience a dobře je promíchejte. V malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej, do kterého vmícháte med. Tuto směs přelijte do mísy k suché směsi. Nakonec ke všem ingrediencím přidejte vlažnou vodu a dobře promíchejte. Směs na chléb vložte do formy vyložené pečicím papírem a udusejte lžičkou. Takto připravené těsto nechte 2 hodiny odpočinout. Troubu rozehřejte na 175°C a chléb pečte 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nebude mít zlatavou kůrku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkový ořechový chléb

Svačina Snadné Chuťovky Videorecept
(0)

Co budete potřebovat

250g pohankových vloček
300g mix ořechů
100g slunečnicových semínek
50g lněných semínek
50g dýňových semínek
5 lžic psyllia
3 lžíce chia semínek
400ml vlažné vody
4 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
1 a 1/2 lžičky soli

Jak na to?

Mix ořechů nasekejte na menší kousky a vložte je do velké mísy. K nim pak přisypte všechny sypké ingredience a dobře je promíchejte. V malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej, do kterého vmícháte med. Tuto směs přelijte do mísy k suché směsi. Nakonec ke všem ingrediencím přidejte vlažnou vodu a dobře promíchejte. Směs na chléb vložte do formy vyložené pečicím papírem a udusejte lžičkou. Takto připravené těsto nechte 2 hodiny odpočinout. Troubu rozehřejte na 175°C a chléb pečte 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nebude mít zlatavou kůrku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty