Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bezlepkové čokoládové muffiny

Bezlepkové čokoládové muffiny

Zdravější verze oblíbených čokoládových muffinů? Žádný problém! A dokonce s extra lahodným kokosovým krémem. Nechte děti košíčky dozdobit ovocem a uvidíte, že nenápadně uzobnou ještě dalších několik kousků ovoce navíc, samy a dobrovolně.

Ingredience

3 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
60 ml mandlového mléka
4 lžíce kakaa holandského typu
4 lžíce Bio kokosové mouky Nature's Promise
1 lžička jedlé sody
100 g čokolády 70 %
papírové košíčky na muffiny
Na krém
180 g čokolády 70 %
2 balení kokosového mléka po 400 g
80 g kakaa
bobulovité ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Do formy na muffiny vložte papírové košíčky. V míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkou a mandlovým mlékem.
V druhé míse smíchejte všechny suché suroviny spolu s nasekanou čokoládou. Suchou směs přidejte k mokré směsi a důkladně propojte. Lžící rozdělte směs do košíčků a pečte 25 minut.
V kastrůlku rozpusťte čokoládu a nechte lehce vychladnout. Do mísy dejte tuhou část kokosového mléka, rozpuštěnou čokoládu a kakao. Zdobítkem naneste na muffiny a ozdobte ovocem.

Pomohl vám recept?
80hodnocení4

Další videorecepty