×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bezlepková bábovka
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Česká , Sladká jídla , Bezlepkové ,

Bezlepková bábovka

Co budu potřebovat

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Jak na to?

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Levandulové sušenky

    Sladká jídla 45 minut
  • Borůvkový pohár

    Sladká jídla 30 minut
  • Ledové borůvkové müsli tyčinky

    Sladká jídla 45 minut