Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Postup přípravy

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.

Pomohl vám recept?
65hodnocení4

Další videorecepty