×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bezlepková bábovka

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Bezlepková bábovka

Co budete potřebovat

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Jak na to?

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepková bábovka

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Bezlepkové Vegetariánské Bez laktózy Magazín 2/2017 Počet porcí: 8-10 porcí
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Jak na to?

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty