×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bezlepková bábovka

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Bezlepková bábovka

Co budete potřebovat

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Jak na to?

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepková bábovka

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Bezlepkové Vegetariánské Bez laktózy Magazín 2/2017
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

4 vejce
150 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
150 g bezlepkové mouky
150 mletých vlašských ořechů 
+ 50 g na vysypání formy
1 lžička jedlé sody
2 zralé banány
200 ml slunečnicového oleje
lžíce kokosového oleje 
na vymazání formy

Jak na to?

Rozklepněte vejce a  oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s  cukrem, vanilkovým extraktem a  špetkou soli do pěny. Z  bílků ušlehejte tuhý sníh. Ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, mleté ořechy a  sodu. Mouku můžete prosít, aby byla bábovka nadýchanější.
Banány oloupejte a  rozmačkejte vidličkou. Společně s  vyšlehanými žloutky a  slunečnicovým olejem je přidejte k  suché směsi a  umíchejte těsto. Nakonec do těsta po částech zapracujte sníh ušlehaný z  bílků. Těsto už příliš nemíchejte, aby sníh nespadl a  nepřišli jste o  objem.
Těsto nalijte do formy vymazané kokosovým olejem a  vysypané mletými ořechy. Pečte 45 minut v  troubě vyhřáté na 170 °C. Jestli je bábovka hotová, zkontrolujete pomocí špejle, po vytažení z  těsta by měla zůstat suchá. Ideální je bábovku vyklopit z  formy ještě teplou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty