Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bešamel

Další recepty a články

Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...

Bešamel

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bešamel

Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2020 Počet porcí: 300ml
(0)

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bio velikonoční beránek s čoko...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Bramborová kaše ze zeleného...
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čoko cupcaky s lesním ovocem
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...
Čokoládový uzel z kynutého...

Inspirujte se podobnými recepty