Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bešamel

Další recepty a články

Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v...
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s...
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda

Bešamel

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bešamel

Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2020 Počet porcí: 300ml
(0)

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Banánové nanuky v čokoládě
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Banánový koláč s karamelem
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda
Bílá vosí hnízda

Inspirujte se podobnými recepty