Další recepty a články


Bešamel
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.
2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.
3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.
4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.
5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.
6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bešamel
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.
2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.
3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.
4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.
5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.
6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio