Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bešamel

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Bešamel

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bešamel

Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2020 Počet porcí: 300ml
(0)

Co budete potřebovat

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Jak na to?

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Ančovičkové poháry s...
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Arašídový oreo dort
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Bezinkovopivní limonáda paní...
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy
Borůvkové řezy

Inspirujte se podobnými recepty