Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

5 g másla
25 g hladké mouky
280 ml plnotučného mléka
1/4 lžičky čerstvě strouhaného muškátového oříšku
½ lžičky soli
špetka pepře

Postup přípravy

1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.

2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.

3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.

4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.

5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.

6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.

Pomohl vám recept?
27hodnocení4

Další videorecepty