
Bešamel
Postup přípravy
1. Ve středně velkém kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo.
2. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Mouku s máslem 2 minuty restujte a nechte pěkně propojit.
3. Lehce zvyšte plamen a začněte přilévat mléko. Lijte pomalu a stále míchejte, aby se mouka do mléka dobře zašlehala.
4. Za stálého míchání přiveďte k varu. Případné hrudky mouky rozmíchejte metličkou. Vznikne hustší kaše, která ale během vaření postupně získá konzistenci husté omáčky. Bešamel povařte 4 minuty.
5. Nakonec do omáčky nastrouhejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte ještě 1 minutu.
6. Nyní jste uvařili krásný krémový bešamel, který můžete použít jako základ do omáček, k přípravě lasagní, těstovin, k masům, rybám, zelenině či do některých krémových polévek.
Pomohl vám recept?
27hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod