Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bazalkový toast s grilovanou broskví

Bazalkový toast s grilovanou broskví

Že se broskve hodí nejen na sladké pečení, o tom vás přesvědčí tento rychlý a jednoduchý recept. Opečením ovoce ještě zesládne a s jemně slanou mozzarellou a italskou sušenou šunkou budou tvořit neodolatelnou kombinaci nejen k letnímu posezení u dobře vychlazeného bílého vína.

Ingredience

2 pevnější zralé broskve
olivový olej
4 plátky toastového chleba
sůl a pepř
2 mozzarelly
50 g prosciutta
pár snítek bazalky
hrst ostružin

Postup přípravy

Rozpalte gril. Broskve rozpulte a vyjměte pecku. Na řezu zlehka potřete olivovým olejem, položte touto stranou dolů na mřížku grilu a pět minut opečte do změknutí.
Plátky toastového chleba pokapejte olivovým olejem, posypte solí a pepřem a ogrilujte z obou stran. Na opečený toast pak položte plátek mozzarelly a prosciutta, pár bazalkových lístků, nakrájené plátky broskve a ozdobte ostružinou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty