Bavorský čočkový eintopf
Ingredience
350 g | hnědé čočky |
1 | litr zeleninového vývaru |
4 | středně velké brambory |
2 | mrkve |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | žlutá cibule |
1 | malý pórek nebo polovina většího |
1/4 | kapusty |
sůl, pepř | |
špetka muškátového oříšku | |
1 | lžíce hořčice |
200 g | trampského cigára |
svazek petrželky |
Postup přípravy
Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY