×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bavorský čočkový eintopf
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Z jednoho hrnce , Bezlepkové ,

Bavorský čočkový eintopf

Co budu potřebovat

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Jak na to?

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

    Z jednoho hrnce 60 minut
  • Kuře s duhovou zeleninou

    Z jednoho hrnce 30 minut
  • Pečená šunka s kapustovým zelím

    Z jednoho hrnce 30 minut