×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bavorský čočkový eintopf

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví

Bavorský čočkový eintopf

Co budete potřebovat

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Jak na to?

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bavorský čočkový eintopf

Hlavní chod Velmi snadné Z jednoho hrnce Bezlepkové Bez laktózy Magazín 9/2017
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Jak na to?

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Dýně pečená s mletým masem a...
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Kuře s duhovou zeleninou
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Pečená šunka s kapustovým...
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví
Hovězí s mrkví

Inspirujte se podobnými recepty