×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bavorský čočkový eintopf

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bavorský čočkový eintopf

Co budete potřebovat

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Jak na to?

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bavorský čočkový eintopf

Hlavní chod Velmi snadné Z jednoho hrnce Bezlepkové Bez laktózy Petržel kadeřavá Magazín 9/2017 Počet porcí: 6–8 porcí
Průměrné hodnocení 3 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Jak na to?

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019