Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bavorský čočkový eintopf

Bavorský čočkový eintopf

Ingredience

350 g hnědé čočky
1 litr zeleninového vývaru
4 středně velké brambory
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 žlutá cibule
1 malý pórek nebo polovina většího
1/4 kapusty
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
1 lžíce hořčice
200 g trampského cigára
svazek petrželky

Postup přípravy

Čočku nechte namočit přes noc. Nabobtnalou čočku přeceďte a vraťte zpátky do hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a půl hodiny vařte.
Přidejte nakrájenou zeleninu – brambory, mrkev, celer, cibuli, pórek a kapustu. Nechte vařit 20 minut na středním plameni, až zelenina změkne. Poté dochuťte solí a pepřem, přidejte strouhaný muškátový oříšek a rozmíchejte hořčici.
Trampské cigáro nakrájejte na kolečka, přesuňte k polévce a ještě 5 minut nechte prohřát. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
15hodnocení3

Další videorecepty