×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Batátové hranolky s dipem
45 minut , Příloha , Velmi snadné , Chuťovky , Grilování , Bezlepkové ,

Batátové hranolky s dipem

Co budu potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Okurková salsa ke grilování

    Chuťovky 15 minut
  • Domácí krokety z choriza

    Chuťovky nad 60 minut
  • Batátové hranolky s guacamole

    Chuťovky 30 minut