×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Batátové hranolky s dipem

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z...
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s...
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové...
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky

Batátové hranolky s dipem

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové hranolky s dipem

Příloha Velmi snadné Chuťovky Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 8/2017
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Domácí krokety z choriza
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Batátové hranolky s guacamole
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky

Inspirujte se podobnými recepty