×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batátové hranolky s dipem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Batátové hranolky s dipem

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové hranolky s dipem

Příloha Velmi snadné Chuťovky Grilování Bezlepkové Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (19)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.