Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Postup přípravy

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

Pomohl vám recept?
51hodnocení4

Další videorecepty