×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batátové hranolky s dipem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Batátové hranolky s dipem

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové hranolky s dipem

Příloha Velmi snadné Chuťovky Grilování Bezlepkové Vegetariánské Petržel kadeřavá Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

2 větší batáty
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
dip
250 ml řeckého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžička kopru
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1/2 lžičky medu
sůl, pepř

Jak na to?

Batáty omyjte a  se slupkou nakrájejte na silné hranolky. Dejte do mísy, přidejte papriku, sušený česnek, sůl a  případně pepř. Zalijte olivovým olejem a  prohoďte, aby se hranolky rovnoměrně obalily směsí koření.
Položte na grilovací tácek a  zhruba 20 minut opékejte na středním plameni, až batáty změknou a  zezlátnou.
Podávejte s  dipem, který připravíte smícháním jogurtu s  petrželkou, koprem, nasekaným česnekem a  jarní cibulkou, nakrájenou nadrobno. Dochuťte solí, pepřem a  kapkou medu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty