×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Batátové brownie

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Batátové brownie

Co budete potřebovat

8 porcí
30 minut přípravy
velmi snadné
600 g batátů
250 g mandlí
4 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
3 vejce
4 lžíce medu
100 ml rozpuštěného Bio kokosového oleje Nature's Promise
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
hrst sušených brusinek
hrst makadamových ořechů
bílá čokoládová poleva na ozdobení

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Připravte si menší hranatý pekáč a vyložte ho namočeným pečicím papírem – lépe přilne k formě a bude dobře držet tvar. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je v páře, až se začnou při napíchnutí na vidličku rozpadat. Potom rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
Mandle nasypte do mixéru a několika pulzy rozmixujte na směs připomínající hrubší mouku. Smíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
Vajíčka rozklepněte do mísy a ušlehejte s medem a kokosovým olejem. Pokud je olej ztuhlý, postavte sklenici na chvilku do misky s teplou vodou. Při teplotě 25 °C začne opět tát.
Vmíchejte mandlovou mouku s kakaem a poté zapracujte batátové pyré. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, brusinky a makadamové ořechy.
Vlijte do připraveného pekáčku a pečte půl hodiny. Nechte úplně vychladnout a potom ozdobte polevou z bílé čokolády.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové brownie

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (34)
Nasládlé batáty zvládnou v kuchyni mnoho rolí a všechny na výbornou. Nikoho by ani nenapadlo, že do těsta této voňavé čokoládové buchty přišel celý hrnek zeleniny. A navíc bez jediného gramu mouky.

Co budete potřebovat

8 porcí
30 minut přípravy
velmi snadné
600 g batátů
250 g mandlí
4 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
3 vejce
4 lžíce medu
100 ml rozpuštěného Bio kokosového oleje Nature's Promise
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
hrst sušených brusinek
hrst makadamových ořechů
bílá čokoládová poleva na ozdobení

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Připravte si menší hranatý pekáč a vyložte ho namočeným pečicím papírem – lépe přilne k formě a bude dobře držet tvar. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je v páře, až se začnou při napíchnutí na vidličku rozpadat. Potom rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
Mandle nasypte do mixéru a několika pulzy rozmixujte na směs připomínající hrubší mouku. Smíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
Vajíčka rozklepněte do mísy a ušlehejte s medem a kokosovým olejem. Pokud je olej ztuhlý, postavte sklenici na chvilku do misky s teplou vodou. Při teplotě 25 °C začne opět tát.
Vmíchejte mandlovou mouku s kakaem a poté zapracujte batátové pyré. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, brusinky a makadamové ořechy.
Vlijte do připraveného pekáčku a pečte půl hodiny. Nechte úplně vychladnout a potom ozdobte polevou z bílé čokolády.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty