×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batátové brownie

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Batátové brownie

Co budete potřebovat

8 porcí
30 minut přípravy
velmi snadné
600 g batátů
250 g mandlí
4 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
3 vejce
4 lžíce medu
100 ml rozpuštěného Bio kokosového oleje Nature's Promise
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
hrst sušených brusinek
hrst makadamových ořechů
bílá čokoládová poleva na ozdobení

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Připravte si menší hranatý pekáč a vyložte ho namočeným pečicím papírem – lépe přilne k formě a bude dobře držet tvar. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je v páře, až se začnou při napíchnutí na vidličku rozpadat. Potom rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
Mandle nasypte do mixéru a několika pulzy rozmixujte na směs připomínající hrubší mouku. Smíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
Vajíčka rozklepněte do mísy a ušlehejte s medem a kokosovým olejem. Pokud je olej ztuhlý, postavte sklenici na chvilku do misky s teplou vodou. Při teplotě 25 °C začne opět tát.
Vmíchejte mandlovou mouku s kakaem a poté zapracujte batátové pyré. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, brusinky a makadamové ořechy.
Vlijte do připraveného pekáčku a pečte půl hodiny. Nechte úplně vychladnout a potom ozdobte polevou z bílé čokolády.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batátové brownie

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (42)
Nasládlé batáty zvládnou v kuchyni mnoho rolí a všechny na výbornou. Nikoho by ani nenapadlo, že do těsta této voňavé čokoládové buchty přišel celý hrnek zeleniny. A navíc bez jediného gramu mouky.

Co budete potřebovat

8 porcí
30 minut přípravy
velmi snadné
600 g batátů
250 g mandlí
4 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
3 vejce
4 lžíce medu
100 ml rozpuštěného Bio kokosového oleje Nature's Promise
100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
hrst sušených brusinek
hrst makadamových ořechů
bílá čokoládová poleva na ozdobení

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Připravte si menší hranatý pekáč a vyložte ho namočeným pečicím papírem – lépe přilne k formě a bude dobře držet tvar. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Uvařte je v páře, až se začnou při napíchnutí na vidličku rozpadat. Potom rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
Mandle nasypte do mixéru a několika pulzy rozmixujte na směs připomínající hrubší mouku. Smíchejte s kakaem a práškem do pečiva.
Vajíčka rozklepněte do mísy a ušlehejte s medem a kokosovým olejem. Pokud je olej ztuhlý, postavte sklenici na chvilku do misky s teplou vodou. Při teplotě 25 °C začne opět tát.
Vmíchejte mandlovou mouku s kakaem a poté zapracujte batátové pyré. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, brusinky a makadamové ořechy.
Vlijte do připraveného pekáčku a pečte půl hodiny. Nechte úplně vychladnout a potom ozdobte polevou z bílé čokolády.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty