Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Banánový koláč s karamelem

Banánový koláč s karamelem

Ingredience

350 g listového těsta
10 g hladké mouky
10 g másla
¼ lžičky mletého kardamomu
5 banánů
125 g karamelového salka
1 vejce

Postup přípravy

1. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tenký plát. Vyložte jím nízkou kulatou formu o průměru 23 cm. Pevně přitlačte do okrajů. Přebývající těsto odkrojte kolem vnější strany formy.

2. V pánvi rozpusťte máslo s kardamomem. Oloupané, podélně rozkrojené banány opékejte na směsi 2 minuty řeznou stranou dolů, otočte a ještě 1 minutu opékejte. Odstavte z ohně.

3. Na připravené listové těsto vlijte salko. Následně do koláče opatrně vyskládejte banány. Přelijte výpekem z pánve.

4. Na závěr okraje těsta pomažte rozmíchaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25 minut.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty