×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bageta plněná pečenými batáty

Další recepty a články

Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými...
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské...
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský...
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...

Bageta plněná pečenými batáty

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bageta plněná pečenými batáty

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (4)
Tento sendvič v sobě nezapře inspiraci oblíbenými vietnamskými bánh mì bagetami. Ocení ho nejen ti, kteří maso příliš nevyhledávají.

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Chleby s tvarohovými tzatziki
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánské Burgery
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Vegetariánský sendvič
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...
Rybí burgery s chilli...

Inspirujte se podobnými recepty