Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bageta plněná pečenými batáty

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Bageta plněná pečenými batáty

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bageta plněná pečenými batáty

Svačina Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Vegetariánské Rajče , Chilli paprička Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (7)
Tento sendvič v sobě nezapře inspiraci oblíbenými vietnamskými bánh mì bagetami. Ocení ho nejen ti, kteří maso příliš nevyhledávají.

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty