×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bageta plněná pečenými batáty

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová...
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Bageta plněná pečenými batáty

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bageta plněná pečenými batáty

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Vegetariánské Magazín 2/2018
Průměrné hodnocení 3.2 (4)
Tento sendvič v sobě nezapře inspiraci oblíbenými vietnamskými bánh mì bagetami. Ocení ho nejen ti, kteří maso příliš nevyhledávají.

Co budete potřebovat

400 g batátů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
120 ml zakysané smetany
2 limety
10 kusů cherry rajčat
100 g nakládaných paprik
svazek koriandru
4 malé bagety

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Inspirujte se podobnými recepty