
Bageta plněná pečenými batáty
Tento sendvič v sobě nezapře inspiraci oblíbenými vietnamskými bánh mì bagetami. Ocení ho nejen ti, kteří maso příliš nevyhledávají.
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a podélně nakrájejte na plátky silné půl až jeden centimetr. Smíchejte olej s římským kmínem a chilli, osolte a opepřete. Směsí potřete batátové plátky a rozložte je na plech. Dejte péct na 15 minut.
Zakysanou smetanu ochuťte lžící limetové šťávy, osolte a opepřete. Dejte stranou a v další misce si připravte salsu. Nakrájejte cherry rajčata, papriky a čerstvý koriandr, promíchejte se zbývající limetovou šťávu a přidejte také sůl a pepř.
Bagety podélně nařízněte a naplňte je opečenými batáty, rajčatovo-paprikovou salsou a ochucenou zakysanou smetanou.
Pomohl vám recept?
10hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod