×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Baby krůta na pomerančích

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba

Baby krůta na pomerančích

Co budete potřebovat

2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
pepř
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Příloha
400 g růžičkové kapusty
2 lžíce másla
sůl
300 g rýže

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C.
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Baby krůta na pomerančích

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Bezlepkové Magazín 12/2018 Počet porcí: 4-6
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Když se celá rodina sejde na svátky, je to nejlepší příležitost dopřát si opravdu honosnou pečeni. Baby krůta má ideální velikost, aby se dobře pekla, a zároveň je na ní dost masa pro širší rodinu.

Co budete potřebovat

2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
pepř
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Příloha
400 g růžičkové kapusty
2 lžíce másla
sůl
300 g rýže

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C.
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Kuba
Kuba
Kuba
Kuba

Inspirujte se podobnými recepty