×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Baby krůta na pomerančích

Inspirujte se podobnými recepty

Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo

Baby krůta na pomerančích

Co budete potřebovat

2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
pepř
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Příloha
400 g růžičkové kapusty
2 lžíce másla
sůl
300 g rýže

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C.
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Baby krůta na pomerančích

Hlavní chod Velmi snadné Maso Vánoce Bezlepkové Magazín 12/2018 Počet porcí: 4-6
(0)
Když se celá rodina sejde na svátky, je to nejlepší příležitost dopřát si opravdu honosnou pečeni. Baby krůta má ideální velikost, aby se dobře pekla, a zároveň je na ní dost masa pro širší rodinu.

Co budete potřebovat

2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
pepř
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Příloha
400 g růžičkové kapusty
2 lžíce másla
sůl
300 g rýže

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C.
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo
Skořicové pečivo

Inspirujte se podobnými recepty