Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Baby krůta na pomerančích

Baby krůta na pomerančích

Když se celá rodina sejde na svátky, je to nejlepší příležitost dopřát si opravdu honosnou pečeni. Baby krůta má ideální velikost, aby se dobře pekla, a zároveň je na ní dost masa pro širší rodinu.

Ingredience

2 lžíce sušených provensálských bylinek
2 lžičky soli
pepř
1 baby krůta
1 pomeranč
50 g másla
80 ml pomerančové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky skořice
100 g pomerančové marmelády
Příloha
400 g růžičkové kapusty
2 lžíce másla
sůl
300 g rýže

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C.
Provensálské bylinky smíchejte se solí a pepřem. Dvě lžičky směsi vetřete dovnitř krůty, zbytek nechte stranou. Vložte oloupaný a rozpůlený pomeranč. Otvor uzavřete pomocí párátek a nohy svažte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se zbylou bylinkovou směsí, kterou potřete krůtu. Položte na pekáč prsíčky dolů, podlijte trochou vody a vložte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu na 170 °C a pečte tři a půl hodiny. V polovině pečení krůtu obraťte a průběžně polévejte výpekem. Pokud by začala hnědnout příliš rychle, zakryjte ji alobalem.
Svařte pomerančovou šťávu s medem, skořicí a pomerančovou marmeládou na glazuru. Před koncem pečení krůtu potřete a nechte zkaramelizovat.
Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte. Na rozpuštěném másle krátce orestujte do změknutí a posolte. Spolu s vařenou rýží podávejte jako přílohu k pečené krůtě.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty